Artikel top billede

Virtuel udstilling: Kunst & kultur i lommen

Kunsten går online med Kunstmuseum Brandts digitale univers, der gør det muligt at være kulturel fra liggestolen.

Mange vaner har ændret sig under pandemiens nedlukning, og nye behov er opstået. Et af disse behov er underholdning, der ikke kræver, at man kan være fysisk til stede.

Det har i sagens natur udfordret virksomheder og institutioner, der normalt er helt afhængige af, at kunderne faktisk møder op.

Derfor rykkede Kunstmuseum Brandts formidlingen ind i det digitale univers Brandts Hjemmefra, der giver adgang til en vifte af indhold, viden og underholdning, der kan indtages fra sofaen og på turen i landskabet.

Kunstmuseum Brandts, der ligger i det gamle Brandts Klædefabriks bygninger i Odense, blev indviet i 2013. Det skete med fusionen af Kunsthallen Brandts, Museet for Fotokunst og Fyns Kunstmuseum, der betød, at alle billedkunstinstitutionerne i Odense blev samlet i ét museum på én adresse.

Et museum, der ud over de løbende udstillinger har et større skatkammer af kunstværker i sin samling. Det er denne beholdning, som sammen med de skiftende udstillinger, er blevet tilgængelige gennem det digitale univers.

Sidder man hjemme i sofaen eller på bagsædet i bilen, kan man i traditionel museumsstil vælge at besøge en specifik udstilling. Men til forskel den fysiske verden, har man mulighed for at vælge imellem både aktuelle og tidligere udstillinger, der i små videoer bliver præsenteret af kuratorer og kunstnere.

Det kunne være installationsudstillingen Die Asta om stumfilmsstjernen Asta Nielsen eller udstillingen med Hans Scherfigs værker. Skulle man føle sig særligt inspireret af den sidste, kan man endda efterfølgende se en filmen Hans Scherfigs skeberaktapir, hvor man selv kan lære sig den teknik, kunstneren brugte til sine folkekære dyremotiver.

Er man i humør til at gå mere i dybden, kan man vælge at fokusere på enkelte udvalgte værker fra samlingen. Kunstmuseum Brandts har 6.500 malerier, skulpturer, installationer og arbejder på papir og ca. 11.000 fotografier, så de løber næppe tør for materiale foreløbig.

Hvis man har behov for at hvile øjnene og bare lade kunsten strømme gennem høretelefonerne, er Brandts podcast oplagt at tage med sig. Det kunne være ”Kort er Godt” fra Odense International Film Festival, hvor festivalleder Birgitte Weinberger og skuespiller Claus Riis Østergaard igennem mere end 18 episoder fortæller om de forskellige kortfilm.

Som alle museets podcasts ligger denne både på Spotify, Podbean og Apple Podcast, der kan tilgås direkte fra Brandts Hjemmefra.

Besøg Brandts Hjemmefra: https://brandts.dk/brandts-hjemmefra/
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere