Artikel top billede

Virtuel udstilling: Kunst & kultur i lommen

Kunsten går online med Kunstmuseum Brandts digitale univers, der gør det muligt at være kulturel fra liggestolen.

Mange vaner har ændret sig under pandemiens nedlukning, og nye behov er opstået. Et af disse behov er underholdning, der ikke kræver, at man kan være fysisk til stede.

Det har i sagens natur udfordret virksomheder og institutioner, der normalt er helt afhængige af, at kunderne faktisk møder op.

Derfor rykkede Kunstmuseum Brandts formidlingen ind i det digitale univers Brandts Hjemmefra, der giver adgang til en vifte af indhold, viden og underholdning, der kan indtages fra sofaen og på turen i landskabet.

Kunstmuseum Brandts, der ligger i det gamle Brandts Klædefabriks bygninger i Odense, blev indviet i 2013. Det skete med fusionen af Kunsthallen Brandts, Museet for Fotokunst og Fyns Kunstmuseum, der betød, at alle billedkunstinstitutionerne i Odense blev samlet i ét museum på én adresse.

Et museum, der ud over de løbende udstillinger har et større skatkammer af kunstværker i sin samling. Det er denne beholdning, som sammen med de skiftende udstillinger, er blevet tilgængelige gennem det digitale univers.

Sidder man hjemme i sofaen eller på bagsædet i bilen, kan man i traditionel museumsstil vælge at besøge en specifik udstilling. Men til forskel den fysiske verden, har man mulighed for at vælge imellem både aktuelle og tidligere udstillinger, der i små videoer bliver præsenteret af kuratorer og kunstnere.

Det kunne være installationsudstillingen Die Asta om stumfilmsstjernen Asta Nielsen eller udstillingen med Hans Scherfigs værker. Skulle man føle sig særligt inspireret af den sidste, kan man endda efterfølgende se en filmen Hans Scherfigs skeberaktapir, hvor man selv kan lære sig den teknik, kunstneren brugte til sine folkekære dyremotiver.

Er man i humør til at gå mere i dybden, kan man vælge at fokusere på enkelte udvalgte værker fra samlingen. Kunstmuseum Brandts har 6.500 malerier, skulpturer, installationer og arbejder på papir og ca. 11.000 fotografier, så de løber næppe tør for materiale foreløbig.

Hvis man har behov for at hvile øjnene og bare lade kunsten strømme gennem høretelefonerne, er Brandts podcast oplagt at tage med sig. Det kunne være ”Kort er Godt” fra Odense International Film Festival, hvor festivalleder Birgitte Weinberger og skuespiller Claus Riis Østergaard igennem mere end 18 episoder fortæller om de forskellige kortfilm.

Som alle museets podcasts ligger denne både på Spotify, Podbean og Apple Podcast, der kan tilgås direkte fra Brandts Hjemmefra.

Besøg Brandts Hjemmefra: https://brandts.dk/brandts-hjemmefra/
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.