Artikel top billede

Software-forretningen sikrer overskud på bundlinjen for Stibo-koncernen

En markant forbedring hos Stibo Systems sikrer Stibo-koncernen en markant fremgang på bundlinjen og vender underskud til overskud i det seneste regnskab.

Den aarhusianske Stibo-koncern hæver resultatet fra minus til plus i det seneste regnskab.

Her lyder omsætningen for regnskabsåret 2020/2021 på 1.870 millioner kroner. En lille stigning på 1,4 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Bundlinjen er dog markant forbedret i forhold til året før, hvor Stibo-koncernen endte med et minus på 10,7 millioner kroner.

Resultatet er dog steget med godt 30 millioner kroner og ender derfor med et overskud på 18,8 millioner kroner for 2020/2021.

Særligt koncernens to softwareforretninger er med til at bidrage til det positive resultat for året.

“Alle vores tre divisioner har håndteret udfordringerne med de afledte virkninger af pandemien yderst professionelt. Både i Stibo Systems og Stibo DX har medarbejderne en stor del af regnskabsåret arbejdet hjemmefra, og alligevel har vi i de to divisioner samlet set den største ordreindgang nogensinde,” skriver Stibo-koncernens administrerende direktør Sten Dyrmose i regnskabet.

Dermed er det den traditionelle trykkeriforretning Stibo Complete, der bidrager negativt til regnskabet.

Samtidig har Stibo Systems særligt haft held med at få gang i selskabets Master Data Management-software-forretning, der særligt driver væsten i software-delen hos Stibo.

Overordnet set er direktøren derfor også godt tilfreds med resultatet.

“Vi har klaret os godt igennem pandemien, og det har ikke været nødvendigt at benytte nogle af de hjælpepakker, som den danske stat har stillet til rådighed, hvilket vi er tilfredse med.”

Ny direktør og ny strategi

Regnskabet er det første for Stibo-koncernen med Sten Dyrmose i spidsen for selskabet.

Han tiltrådte for bare to måneder siden og har allerede fremlagt en ny strategi for koncernen.

Den betyder blandt andet, at det er nødvendigt med en markant vækst i alle dele af selskabets forretningsområder.

"Den nye strategi skal kaste tocifrede vækstrater af sig. Vi er ambitiøse med væksten i vores softwareforretning og vi skal ud og sætte et ordentligt aftryk," fortalte Sten Dyrmose i den forbindelse til Computerworld.
Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.