Artikel top billede

Twitter kæmper med at fjerne racistiske opslag efter fodboldkamp

Over 1.000 opslag er blevet fjernet af Twitter, efter engelske spillere har været udsat for racisme på det sociale medie.

Det sociale medie Twitter har fjernet mere end 1.000 tweets og suspenderet en række konti, efter racistisk opslag rettet mod et antal engelske fodboldspillere.

Det sker efter, at England i går, 11. juli, tabte EM-finalen i fodbold til Italien efter en straffesparkskonkurrence.

De engelske spillere Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka brændte alle deres straffespark i kampen, hvor efter sociale mediesider hurtigt blev ramt af racistiske kommentarer.

Det engelske fodboldforbund er ifølge The Journal "forfærdet" over den online racistisk misbrug.

Mange, herunder borgmester i London, Sadiq Khan, har siden opfordret sociale medier til at gøre mere for at holde folk ansvarlige.

I en udsendt meddelelse gør Twitter opmærksom på, at selskabet tager de racistiske ytringer yderst alvorligt.

Twitter pointerer, "det afskyelige racistiske misbrug rettet mod spillere fra England i går aftes har absolut ingen plads på Twitter."

"I løbet af de sidste 24 timer har vi gennem en kombination af machine learning-baseret automatisering og manuel gennemgang hurtigt fjernet over 1.000 tweets og permanent suspenderet et antal konti for overtrædelse af vores regler," lyder det ligeledes fra det sociale medie.

Tidligere i dag fordømte den britiske premierminister Boris Johnson - ligesom mange andre - det "rystende" racistiske misbrug af de engelske spillere på sociale medier.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.