Artikel top billede

Twitter kæmper med at fjerne racistiske opslag efter fodboldkamp

Over 1.000 opslag er blevet fjernet af Twitter, efter engelske spillere har været udsat for racisme på det sociale medie.

Det sociale medie Twitter har fjernet mere end 1.000 tweets og suspenderet en række konti, efter racistisk opslag rettet mod et antal engelske fodboldspillere.

Det sker efter, at England i går, 11. juli, tabte EM-finalen i fodbold til Italien efter en straffesparkskonkurrence.

De engelske spillere Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka brændte alle deres straffespark i kampen, hvor efter sociale mediesider hurtigt blev ramt af racistiske kommentarer.

Det engelske fodboldforbund er ifølge The Journal "forfærdet" over den online racistisk misbrug.

Mange, herunder borgmester i London, Sadiq Khan, har siden opfordret sociale medier til at gøre mere for at holde folk ansvarlige.

I en udsendt meddelelse gør Twitter opmærksom på, at selskabet tager de racistiske ytringer yderst alvorligt.

Twitter pointerer, "det afskyelige racistiske misbrug rettet mod spillere fra England i går aftes har absolut ingen plads på Twitter."

"I løbet af de sidste 24 timer har vi gennem en kombination af machine learning-baseret automatisering og manuel gennemgang hurtigt fjernet over 1.000 tweets og permanent suspenderet et antal konti for overtrædelse af vores regler," lyder det ligeledes fra det sociale medie.

Tidligere i dag fordømte den britiske premierminister Boris Johnson - ligesom mange andre - det "rystende" racistiske misbrug af de engelske spillere på sociale medier.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere