Artikel top billede

Lenovo bliver officiel trøjesponsor for den italienske fodboldklub Inter: Har indsamlet mere end 100 millioner GPS-datapunkter og 60 millioner spillerdatapunkter

Kinesiske Lenovo bliver officiel trøjesponsor for den italienske fodboldklub Inter, der har Christian Eriksen på kontrakt. Lenovo har som partner siden 2019 blandt andet gjort det muligt for Inter at indsamle mere end 100 millioner GPS-datapunkter og 60 millioner spillerdatapunkter.

Fodboldfeberen er måske nok ebbet langsomt ud efter et EM, der som bekendt blev vundet af støvlelandet Italien.

Men det afholder ikke Kinesiske Lenovo for at satse stort på, at der også vil være masser af interesse for italiensk fodbold i næste sæson.

Lenovo har nemlig indgået en aftale med den italienske storklub FC Internazionale Milano (Inter), der indebærer, at Lenovos logo fremover vil være at finde på Inters spillertøjer.

Det skriver Lenovo i en meddelelse til Computerworld.

Aftalen markerer, at Lenovo og Inter udvider deres partnerskab, som går tilbage til 2019.

Siden da har Lenovo været Inters officielle globale teknologipartner med ansvar for at klubbens digitale faciliteter, herunder at udstyre både Inters Suning Training Center i Appiano Gentile og hovedkvarteret med smart teknologi.

100 millioner GPS-datapunkter og 60 millioner spillerdatapunkter

I nutidens fodbold skal der en del teknologi og it til at konkurrere med om pokalerne - sådan en som Inter med danske Christian Eriksen på holdet netop har vundet i seneste sæson af den bedste italienske fodboldrække Serie A.

Lenovo har blandt andet leveret servere, datalagring, laptops, skærme og andet digitalt tilbehør til klubben. I løbet af de sidste to år er der blevet indsamlet mere end 100 millioner GPS-datapunkter og 60 millioner spillerdatapunkter.

De regerende italienske mestre, der i alt har vundet 19 mesterskaber, har i samarbejde med Lenovo digitaliseret sine historiske arkiver og dokumenter i Lenovos Media Asset Management-system, der indeholder 400 terabyte lagerplads og kan gemme godt 50.000 timers digital video.

Her bliver også indsamlet og analyseret på spillerdata, hvor spillerne under træningskampe er udstyret med GPS-enheder, der indsamler data om deres helbred, spillestil, hastighed, position, anstrengelsesniveau samt overordnede holdindsats.

Resultaterne af disse analyser bruges efterfølgende i den taktiske del af spillet til både træning og officielle kampe.

Det skal gerne lede til, at Inter også i de næste sæsoner kan konkurrere på allerhøjeste niveau.

"Vi har en stålsat vision om at gøre smart teknologi tilgængelig for alle og er ivrige efter at fortsætte med at styrke vores partnerskab med Inter, så de via deres digitale transformation kan blive en fremtidens klub til næste generation af fans og samfundet som helhed," lyder det fra Luca Rossi, president of intelligent devices group hos Lenovo.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.