Artikel top billede

Lenovo bliver officiel trøjesponsor for den italienske fodboldklub Inter: Har indsamlet mere end 100 millioner GPS-datapunkter og 60 millioner spillerdatapunkter

Kinesiske Lenovo bliver officiel trøjesponsor for den italienske fodboldklub Inter, der har Christian Eriksen på kontrakt. Lenovo har som partner siden 2019 blandt andet gjort det muligt for Inter at indsamle mere end 100 millioner GPS-datapunkter og 60 millioner spillerdatapunkter.

Fodboldfeberen er måske nok ebbet langsomt ud efter et EM, der som bekendt blev vundet af støvlelandet Italien.

Men det afholder ikke Kinesiske Lenovo for at satse stort på, at der også vil være masser af interesse for italiensk fodbold i næste sæson.

Lenovo har nemlig indgået en aftale med den italienske storklub FC Internazionale Milano (Inter), der indebærer, at Lenovos logo fremover vil være at finde på Inters spillertøjer.

Det skriver Lenovo i en meddelelse til Computerworld.

Aftalen markerer, at Lenovo og Inter udvider deres partnerskab, som går tilbage til 2019.

Siden da har Lenovo været Inters officielle globale teknologipartner med ansvar for at klubbens digitale faciliteter, herunder at udstyre både Inters Suning Training Center i Appiano Gentile og hovedkvarteret med smart teknologi.

100 millioner GPS-datapunkter og 60 millioner spillerdatapunkter

I nutidens fodbold skal der en del teknologi og it til at konkurrere med om pokalerne - sådan en som Inter med danske Christian Eriksen på holdet netop har vundet i seneste sæson af den bedste italienske fodboldrække Serie A.

Lenovo har blandt andet leveret servere, datalagring, laptops, skærme og andet digitalt tilbehør til klubben. I løbet af de sidste to år er der blevet indsamlet mere end 100 millioner GPS-datapunkter og 60 millioner spillerdatapunkter.

De regerende italienske mestre, der i alt har vundet 19 mesterskaber, har i samarbejde med Lenovo digitaliseret sine historiske arkiver og dokumenter i Lenovos Media Asset Management-system, der indeholder 400 terabyte lagerplads og kan gemme godt 50.000 timers digital video.

Her bliver også indsamlet og analyseret på spillerdata, hvor spillerne under træningskampe er udstyret med GPS-enheder, der indsamler data om deres helbred, spillestil, hastighed, position, anstrengelsesniveau samt overordnede holdindsats.

Resultaterne af disse analyser bruges efterfølgende i den taktiske del af spillet til både træning og officielle kampe.

Det skal gerne lede til, at Inter også i de næste sæsoner kan konkurrere på allerhøjeste niveau.

"Vi har en stålsat vision om at gøre smart teknologi tilgængelig for alle og er ivrige efter at fortsætte med at styrke vores partnerskab med Inter, så de via deres digitale transformation kan blive en fremtidens klub til næste generation af fans og samfundet som helhed," lyder det fra Luca Rossi, president of intelligent devices group hos Lenovo.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere