Artikel top billede

Udstilling: Nu går den vilde gåde-jagt

Historiske museer behøver ikke at være tørre og kedelige, og Moesgaard Museum inviterer til gådejagt, historiske vingesus i det fri og mulighed for en hurtig familiedyst.

Moesgaard Museum ved Aarhus er primært kendt for Grauballemanden, der vegeterer mere eftertrykkeligt end selv den mest lade teenager med tømmermænd – og for sine imponerende arkæologiske og etnografiske samlinger fra den danske oldtid.

Men skulle man være mere til at komme ud i vejret, dyste med familien og opleve, hvordan arkitektur og landskab kan gå op i en højere enhed, så er museet stadig oplagt.

Særligt i denne sommer, hvor Moesgaard Museum inviterer på gådejagt i det fri. Under titlen ”Forglemmigej” har de arrangeret et spil for hele familien, der udfordrer, underholder og uddanner.

Gådejagten foregår i museets smukke omgivelser med de rekonstruerede, historiske huse, herregården Moesgaard, forskellige historiske fund og selvfølgelig selve museet, der i sin nye udgave har høstet rod for sin arkitektur.

Det nye museum er fra 2014. Det blev til i et samarbejde mellem Henning Larsen Architects og Kristine Jensens Tegnestue, der har stået for landskabsdesignet.

Resultatet er et grandiost museum på intet mindre en 16.000 kvadratmeter, der har et på én gang visionært og – bogstaveligt talt – jordbundent udtryk. Bygningen ser nemlig nærmest ser ud som om, at den vokser op af jorden med en kæmpe græseng på taget.

I praksis kaster man sig ud i gådejagten ved at bestille gådespillet samtidig med, at man booker en tid for sit besøg. Gådespillet ligger så klar, når man ankommer.

Spillet består af en gådeæske med blandt andet et skattekort, der lader en følge de spor, som menneskeskæbner gennem tiden har efterladt sig i landskabet omkring Moesgaard Museum, og stiller forskellige gåder relateret til dem undervejs.

Det optimale er, hvis man er mellem fire og otte personer om et gådespil. Coronapas er ikke obligatorisk, da det hele foregår udendørs.

Introduktionsprisen for gådespillet er 400 kr. for de første 100 grupper, herefter 600 kr.

Man bestiller en tid i museets bookingkalender. Hver tid er på tre timer, for selv om skattekortets rute kun er på lidt mere end 2 km, er der nok at tage sig til undervejs, hvis man vil løse gåderne og udfordre hinanden.

Læs mere om Moesgaard Museum: https://www.moesgaardmuseum.dk/

Åbningstider for Moesgaard Museum: Alle dage 09.00-21.00
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.