Artikel top billede

(Foto: Jacob Due Foto/medie afdelingen Moesgaard Moesgård Allé 20 8270 Højbjerg Denmark phone (+45) 8716 1118 e-mail. rogvi.johansen@moesmus.dk / Jacob Due (Foto/medie afdelingen Moesgaard))

Udstilling: Nu går den vilde gåde-jagt

Historiske museer behøver ikke at være tørre og kedelige, og Moesgaard Museum inviterer til gådejagt, historiske vingesus i det fri og mulighed for en hurtig familiedyst.

Moesgaard Museum ved Aarhus er primært kendt for Grauballemanden, der vegeterer mere eftertrykkeligt end selv den mest lade teenager med tømmermænd – og for sine imponerende arkæologiske og etnografiske samlinger fra den danske oldtid.

Men skulle man være mere til at komme ud i vejret, dyste med familien og opleve, hvordan arkitektur og landskab kan gå op i en højere enhed, så er museet stadig oplagt.

Særligt i denne sommer, hvor Moesgaard Museum inviterer på gådejagt i det fri. Under titlen ”Forglemmigej” har de arrangeret et spil for hele familien, der udfordrer, underholder og uddanner.

Gådejagten foregår i museets smukke omgivelser med de rekonstruerede, historiske huse, herregården Moesgaard, forskellige historiske fund og selvfølgelig selve museet, der i sin nye udgave har høstet rod for sin arkitektur.

Det nye museum er fra 2014. Det blev til i et samarbejde mellem Henning Larsen Architects og Kristine Jensens Tegnestue, der har stået for landskabsdesignet.

Resultatet er et grandiost museum på intet mindre en 16.000 kvadratmeter, der har et på én gang visionært og – bogstaveligt talt – jordbundent udtryk. Bygningen ser nemlig nærmest ser ud som om, at den vokser op af jorden med en kæmpe græseng på taget.

I praksis kaster man sig ud i gådejagten ved at bestille gådespillet samtidig med, at man booker en tid for sit besøg. Gådespillet ligger så klar, når man ankommer.

Spillet består af en gådeæske med blandt andet et skattekort, der lader en følge de spor, som menneskeskæbner gennem tiden har efterladt sig i landskabet omkring Moesgaard Museum, og stiller forskellige gåder relateret til dem undervejs.

Det optimale er, hvis man er mellem fire og otte personer om et gådespil. Coronapas er ikke obligatorisk, da det hele foregår udendørs.

Introduktionsprisen for gådespillet er 400 kr. for de første 100 grupper, herefter 600 kr.

Man bestiller en tid i museets bookingkalender. Hver tid er på tre timer, for selv om skattekortets rute kun er på lidt mere end 2 km, er der nok at tage sig til undervejs, hvis man vil løse gåderne og udfordre hinanden.

Læs mere om Moesgaard Museum: https://www.moesgaardmuseum.dk/

Åbningstider for Moesgaard Museum: Alle dage 09.00-21.00
IT-JOB

Unik System Design A/S

Experienced agile QA Engineer

Saab Danmark A/S

Associate Project Manager

Safe IT-Solutions ApS

Engageret IT-supporter

JP/Politikens Hus

Netværkstekniker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere