Artikel top billede

(Foto: Jacob Due Foto/medie afdelingen Moesgaard Moesgård Allé 20 8270 Højbjerg Denmark phone (+45) 8716 1118 e-mail. rogvi.johansen@moesmus.dk / Jacob Due (Foto/medie afdelingen Moesgaard))

Udstilling: Nu går den vilde gåde-jagt

Historiske museer behøver ikke at være tørre og kedelige, og Moesgaard Museum inviterer til gådejagt, historiske vingesus i det fri og mulighed for en hurtig familiedyst.

Moesgaard Museum ved Aarhus er primært kendt for Grauballemanden, der vegeterer mere eftertrykkeligt end selv den mest lade teenager med tømmermænd – og for sine imponerende arkæologiske og etnografiske samlinger fra den danske oldtid.

Men skulle man være mere til at komme ud i vejret, dyste med familien og opleve, hvordan arkitektur og landskab kan gå op i en højere enhed, så er museet stadig oplagt.

Særligt i denne sommer, hvor Moesgaard Museum inviterer på gådejagt i det fri. Under titlen ”Forglemmigej” har de arrangeret et spil for hele familien, der udfordrer, underholder og uddanner.

Gådejagten foregår i museets smukke omgivelser med de rekonstruerede, historiske huse, herregården Moesgaard, forskellige historiske fund og selvfølgelig selve museet, der i sin nye udgave har høstet rod for sin arkitektur.

Det nye museum er fra 2014. Det blev til i et samarbejde mellem Henning Larsen Architects og Kristine Jensens Tegnestue, der har stået for landskabsdesignet.

Resultatet er et grandiost museum på intet mindre en 16.000 kvadratmeter, der har et på én gang visionært og – bogstaveligt talt – jordbundent udtryk. Bygningen ser nemlig nærmest ser ud som om, at den vokser op af jorden med en kæmpe græseng på taget.

I praksis kaster man sig ud i gådejagten ved at bestille gådespillet samtidig med, at man booker en tid for sit besøg. Gådespillet ligger så klar, når man ankommer.

Spillet består af en gådeæske med blandt andet et skattekort, der lader en følge de spor, som menneskeskæbner gennem tiden har efterladt sig i landskabet omkring Moesgaard Museum, og stiller forskellige gåder relateret til dem undervejs.

Det optimale er, hvis man er mellem fire og otte personer om et gådespil. Coronapas er ikke obligatorisk, da det hele foregår udendørs.

Introduktionsprisen for gådespillet er 400 kr. for de første 100 grupper, herefter 600 kr.

Man bestiller en tid i museets bookingkalender. Hver tid er på tre timer, for selv om skattekortets rute kun er på lidt mere end 2 km, er der nok at tage sig til undervejs, hvis man vil løse gåderne og udfordre hinanden.

Læs mere om Moesgaard Museum: https://www.moesgaardmuseum.dk/

Åbningstider for Moesgaard Museum: Alle dage 09.00-21.00
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?