Artikel top billede

DRTV lancerer tre nye livekanaler under sommerens OL: Over 1.000 timers direkte tv i vente

DRTV åbner for tre OL-kanaler denne sommer, hvor DR's streamingtjeneste er klar til at sende over 1.000 timers direkte tv fra de olympiske lege i Tokyo. Billedkvaliteten er også helt i top, forsikrer DR.

Når de olympiske lege i Tokyo i Japan skydes i gang næste fredag, 23. juli, bliver det med intens dækning fra DR's streamingplatform.

DR lancerer således tre nye livekanaler på DRTV, som skal hjælpe til med at dække de over 1.000 timer direkte sports-tv, der er på menuen frem til 9. august 2021.

Det skriver DR.

Der er tale om tre særlige OL-kanaler på DRTV, som vil supplere DR1 og DR2, der også følger den store sportsbegivenhed, der egentlig skulle være afholdt 24. juli til 9. august 2020.

Der vil være en primær OL-kanal, der døgnet rundt viser OL, og som løbende vil slå over på de steder, hvor der kæmpes om guld. Den kanal vil også sende det bedste fra dagen, når sportsudøverne på den anden side af jordkloden er gået i seng.

De to andre OL-kanaler vil zoome ind på forskellige sportsdiscipliner, der normalt ikke får så meget sendetid, men hvor der sikkert også er lige så store dramaer og følelser på spil.

"Fleksibiliteten gør, at vi kan give atleterne al den opbakning hjemme fra Danmark, vi overhovedet kan, og OL-kanalerne understreger, at DRTV er en levende og aktuel streamingtjeneste," lyder det fra Peter Rosberg, publiceringschef i DR med ansvar for DRTV, til DR.

Full HD

Under EM har DR skruet op for billedkvaliteten, og det fortsætter under OL.

Kvaliteten på DRTV er nemlig blevet hævet fra 720p25 til 1080p50. Dermed sender DR nu sine kanaler digitalt i fuld HD og med dobbelt så mange billeder i sekundet som tidligere.

Det betyder, at alle direkte udsendelser under OL også vises i fuld HD 1080p50.

Under OL giver DR også et dagligt overblik over alt det bedste fra OL med en top-5 på DRTV.

I en tid, hvor mange danskere er på ferie, gør DR opmærksom på, at man sagtens kan streame DRTV fra udlandet. Det kræver det blot, at man logger ind på DRTV og bekræfter, at man har dansk bopæl, lyder det.

DR deler OL-rettighederne med Discovery Networks.

DR's streamingcenter består af 25 medarbejdere, der skal levere en streamingtjeneste, der ifølge CIO'en skal kunne konkurrere med internationale giganter som Netflix.

Derfor skiftede DR for nogle år siden til en ren cloud-strategi, der skulle sikre, at den underliggende teknologi kunne følge med den stigende interesse for streaming.

Den primære årsag for Mikkel Müller har derfor også været, at man løbende kunne skrue op og ned for kapaciteten, når flere brugere valgte den digitale løsning.Premium
Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"
Der er én ting, som professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen ikke vil have skal overtage sit arbejdsliv. I mere end 20 år er det lykkedes ham at holde fast i sin beslutning, som han tog allerede før, han begyndte sin karriere i it-verdenen.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.