Artikel top billede

Opdateret vejledning: Datatilsynet opdaterer anvisninger om tredjelandsoverførsler

I kølvandet på Det Europæiske Datatbeskyttelsesråds nyeste anbefalinger om dataoverførsler til tredjelande, opdaterer Datatilsynet nu sin vejledning om samme. Se hele vejledningen her.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se tre eksempler på, hvad en tredjelandsoverførsel vil sige.
402
2:15 min
I Datatilsynets nyeste opdatering af sin vejledning om dataoverførsler til tredje lande, har anvisningerne medtaget nye aspekter som Brexit og EU-Kommissionens vedtagelse af nye standardbestemmelser på netop dét område.

Seneste har Det Europæiske Datatbeskyttelsesråd (EDBP) været ude med anbefalinger, der generelt gør det svært for databehandlere og dataansvarlige at skabe grundlag for et tredjelandsoverførsel, mener flere eksperter.

I Datatilsynets nyeste udgave af vejlednignen har tilsynet listet en række konkrete ekspempler på, hvad en overførsel overhovedet man være.

Og så peger tilsynet på, at der er kommet ny retspraksis til på baggrund af Schrems II-afgørelsen.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Langt flere studerende søger ind på it-uddannelser hos KEA: Næste år skal der skæres hundredvis af it-studiepladser

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Googles annoncering slår alle rekorder i nyt regnskab fra Alphabet

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Microsoft præsenterer rekord-vækst i omsætning - cloud-vandringen gør op for chipmanglen i nyt regnskab

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.