Artikel top billede

Chipmanglen får smartphone-priser til at stige: Lagrene er ved at slippe op

Indtil nu har smarphone-branchen haft en fordel i forhold til microchips. Det er snart forbi, og nu stiger priserne også på smartphones.

På alverdens bilfabrikker har man måtte sende medarbejdere hjem, og bremse produktion fordi man mangler microchips på lageret.

Sådan gik det ikke i første omgang med smartphone-produktionen. For her havde man sørget for at hente store lagre hjem af de afgørende dele.

Men disse lagre er nu også ved at svinde så meget ind, at det kan mærkes, skriver mediet Wall Street Journal.

Og det begynder at ses på omkostningerne ved at anskaffe sig en ny smartphone. Den lavere produktion, får nu priserne til at stige.

Hos flere smartphone-producenter har man sat priserne op med op mod 5 procent af normalprisen.

Google har som konsekvens af manglen begrænset sit salg af Pixel-telefonen til kun at gælde i USA og Japan. Den kinesiske telefon Xiaomi, der er en af de stærkeste i sin klasse lige nu, begyndte på en pris på 1.000 kroner i Indien, men koster nu 1.100 kroner.

Selv hos Samsung, der både er verdens største telefonproducent og chipproducent, har man også skruet ned for noget af produktionen.

Apple ser ud til lige nu at være en af de få, der intil videre klarer sig igennem uden de store skær.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere