Artikel top billede

Foto: Per Dyrby

Ud i det fri: Krudt, kugler og russiske specialstyrker på Vestvolden

Området omkring Ejbybunkeren på Vestvolden i Rødovre er hele sommeren pakket med aktiviteter, der fortæller historien om Københavns Befæstning, Første Verdenskrig og Den Kolde Krig.

Det er heldigvis længe siden, at der er ført krig på de hjemlige breddegrader, men mange steder i landet står museer og udstillinger bogstaveligt talt på nakken af militære installationer af både nyere og ældre dato.

Det gælder eksempelvis Ejbybunkeren på Vestvolden, som spillede en central rolle under den kolde krig. Her kan man gå på opdagelse på egen hånd i weekenddage mellem 11 og 16 – og hver dag i skoleferierne i samme tidsrum.

Men frem til 8. august holder Ejbybunkeren desuden Sommer på Volden og her er der hver uge et tætpakket program med en masse oplevelser.

Her er et udpluk:

Westfront 1916: Første Verdenskrig på Vestfronten

Man kunne fx være med, når repræsentanter fra Westfront 1916 kommer forbi.

Westfront 1916 er er en uformel gruppe af ansatte og frivillige på Middelaldercentret i Nykøbing Falster, der har dedikeret sig til at udbrede kendskabet til livet i skyttegravene på Vestfronten under 1. Verdenskrig 1914-18.

Det gør de gennem faglig, historisk og pædagogisk formidling, der bla. inkluderer udstilling af uniformer, attrapvåben og liveoptræden.

I forbindelse med Sommer på Volden vil man kunne besøge en meget virkelighedstro lejr med våben og udrustning fra 1. verdenskrig og få en god historie.

Westfront 1916 kommer på besøg fredag d. 30. og lørdag d. 31. juli samt fredag d. 6. og lørdag d 7. august, kl. 12-15.

Spetsnaz: De sovjetiske specialstyrker i Den Kolde Krig

Er man klar til at går lidt mere til biddet, kommer der besøg fra Non Nomen, der er specialister i Den Kolde krig og Systema – de frygtede sovjetiske specialstyrker Spetsnaz’ nærkamps- og selvforsvarssystem. Det er stærke sager, men Non Nomens formidling er velegnet til både store og små.

Vil man vide mere om den Kolde Krig, Spetsnaz og se, hvordan soldaternes særlige kampteknikker fungerer i virkeligheden, kommer Non Nomen forbi Vestvolden torsdage d. 22. og 29. juli samt torsdag d. 5. august. Alle dage kl. 12-15.


Rundt på Volden

Vil man hellere ud at strække benene og samtidig have noget historisk viden, vil det være oplagt at tage med på en af rundvisningerne på området omkring Ejbybunkeren. Der er afgang hver mandag kl. 12, 13 og 14.

Rundvisningerne er med guide, der fortæller om voldanlæggets historie, betydning og funktion til beskyttelse af landets hovedstad. Det er en tur, der giver god motion, for terrænet er temmelig kuperet.

Læs mere om Sommer på Volden og se det fulde program, eventuelle aktuelle restriktioner og pris her.
Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.