Artikel top billede

Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider

Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.

Flere internationale organisationers hjemmesider oplevede igår aftes tekniske problemer i en kort periode.

Årsagen til de tekniske problemer skyldtes en fejl i web- og internetsikkerhedsvirksomheden Akamai Technologies' systemer.

Det er anden gang på to måneder, at nedetid i dette omfang er forbundet til cloud-virksomheden. En stor og også verdenomspændende hændelse, hvor flere internationale nyhedssider blandt andet var ude af drift, fandt sted i starten af juni.

Forstyrrelsen af webstederne varede for flere i op til en time. Fejlen opstod i Akamais DNS-tjeneste, som gør det muligt for webadresser at føre brugerne til deres destinationer. Den blev udløst under en softwareopdatering.

Downdetector, der overvåger hjemmesider, hvor brugere rapporterer problemer, meddeler, at den har fået beskeder ind om 48 tjenester hovedsageligt i USA og af websteder nævner den blandt andet Expedia, Microsoft, Costco, Lyft og Charles Schwab.

Også Oracle og Amazon AWS var ramt af problemerne på deres egne cloud-tjenester. Begge melder og til Reuters, at deres tjenester igen fungerede kort tid efter nedbruddet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere