Artikel top billede

Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider

Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.

Flere internationale organisationers hjemmesider oplevede igår aftes tekniske problemer i en kort periode.

Årsagen til de tekniske problemer skyldtes en fejl i web- og internetsikkerhedsvirksomheden Akamai Technologies' systemer.

Det er anden gang på to måneder, at nedetid i dette omfang er forbundet til cloud-virksomheden. En stor og også verdenomspændende hændelse, hvor flere internationale nyhedssider blandt andet var ude af drift, fandt sted i starten af juni.

Forstyrrelsen af webstederne varede for flere i op til en time. Fejlen opstod i Akamais DNS-tjeneste, som gør det muligt for webadresser at føre brugerne til deres destinationer. Den blev udløst under en softwareopdatering.

Downdetector, der overvåger hjemmesider, hvor brugere rapporterer problemer, meddeler, at den har fået beskeder ind om 48 tjenester hovedsageligt i USA og af websteder nævner den blandt andet Expedia, Microsoft, Costco, Lyft og Charles Schwab.

Også Oracle og Amazon AWS var ramt af problemerne på deres egne cloud-tjenester. Begge melder og til Reuters, at deres tjenester igen fungerede kort tid efter nedbruddet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere