Artikel top billede

Kinesiske tech-giganter tester helt ny digital valuta

Kina planlægger at udrulle en ny statslig digital valuta, der går under navnet det digitale yuan. Den nye valuta kan udgøre en trussel mod landets private fintech-giganter, men ifølge en amerikansk avis bliver selskaberne alligevel nødt til at bidrage til udrulningen.

De kinesiske myndigheder planlægger at udrulle en ny statslige kontrolleret digital valuta, der populært omtales som "den digital yuan".

Det skriver Wall Street Journal.

Den nye digitale yuan, der i disse dage testes af Peoples Bank of China bliver udviklet til brug i forbindelse med betaling i detailhandlen, og det skal være mulig at anvende på tværs af forskellige teknologiplatforme.

Udrulningen sker ifølge Wall Street Journal i samarbejde tech-giganterne Tencent, der står bag besked-appen WeChat, og Albibas fintech-selskab, Ant Group.

Testes i 10 forskellige byer

De to kinesiske selskaber gennemfører allerede i dag test med den nye valuta i 10 kinesiske byer, og dermed står de i et dilemma, fordi den nye statslige valuta kan komme til at udgøre en trussel mod selskabernes egne betalingstjenester, som i dag bruges af de fleste af Kinas 1,4 milliarder indbyggere.

Ifølge Wall Street Journal har de to kinesiske selskaber dog ikke noget reelt valg, og derfor er den bedst løsning for dem at forsøge at påvirke udviklingen af den nye valuta.

”For Ant og Tencent er det risikabelt at understøtte udviklingen af den digital yuan, men det er endnu mere risikabelt at stille sig ud på sidelinjen,” siger Eswar Parad, tidligere chef for internationale valutafond IMF, til Wall Street Journal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere