Artikel top billede

(Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Kinesiske tech-giganter tester helt ny digital valuta

Kina planlægger at udrulle en ny statslig digital valuta, der går under navnet det digitale yuan. Den nye valuta kan udgøre en trussel mod landets private fintech-giganter, men ifølge en amerikansk avis bliver selskaberne alligevel nødt til at bidrage til udrulningen.

De kinesiske myndigheder planlægger at udrulle en ny statslige kontrolleret digital valuta, der populært omtales som "den digital yuan".

Det skriver Wall Street Journal.

Den nye digitale yuan, der i disse dage testes af Peoples Bank of China bliver udviklet til brug i forbindelse med betaling i detailhandlen, og det skal være mulig at anvende på tværs af forskellige teknologiplatforme.

Udrulningen sker ifølge Wall Street Journal i samarbejde tech-giganterne Tencent, der står bag besked-appen WeChat, og Albibas fintech-selskab, Ant Group.

Testes i 10 forskellige byer

De to kinesiske selskaber gennemfører allerede i dag test med den nye valuta i 10 kinesiske byer, og dermed står de i et dilemma, fordi den nye statslige valuta kan komme til at udgøre en trussel mod selskabernes egne betalingstjenester, som i dag bruges af de fleste af Kinas 1,4 milliarder indbyggere.

Ifølge Wall Street Journal har de to kinesiske selskaber dog ikke noget reelt valg, og derfor er den bedst løsning for dem at forsøge at påvirke udviklingen af den nye valuta.

”For Ant og Tencent er det risikabelt at understøtte udviklingen af den digital yuan, men det er endnu mere risikabelt at stille sig ud på sidelinjen,” siger Eswar Parad, tidligere chef for internationale valutafond IMF, til Wall Street Journal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere