Artikel top billede

Brætspil: Detektiver og hulemennesker løber med verdens tungeste spilpriser

De to priser under tyske Spiel des Jahres går i år til detektivspillet MicroMacro: Crime City og Paleo, hvor man skal samarbejde om ikke at dø alt for hurtigt.

Brætspil har som bekendt udviklet sig med stormskridt de seneste 10-15 år, og der er i dag mulighed for at smide langt mere interessante og udfordrende titler på bordet end sommerhusets mølædte Ludo eller bedstemors bedagede udgave af Matador.

Der er faktisk så mange kvalitetstitler på markedet, at det er næsten umuligt at danne sig et overblik; ja selv de mest veludstyrede brætspilsbutikker har kun plads til et udsnit af det enorme udvalg.

Derfor følges kåringen af årets ”Spiel des Jahres” med meget stor opmærksomhed i branchen. Den tyske pris er verdens mest prestigefyldte af slagsen og giver de vindende spil rigtigt gode muligheder for at skille sig ud blandt de nærmest uendeligt mange andre gode titler.

Midt i juli blev MicroMacro: Crime City beriget med titlen Spiel des Jahres 2021.

Spillet – som også fås på dansk – går ud på at løse kriminalgåder i en storby, og med 16 sager er der rigeligt at tage fat på. Også for de, der er udstyret med detektivens obligatoriske bløde hat, ulmende filterløse smøg og halvtomme flaske Jack Daniels i cottoncoatens inderlomme.

MicroMacro: Crime City har også vundet flere andre titler, blandt andet den næsten lige så anerkendte ”Golden Geek” for mest innovative titel. Læs mere på BoardGameGeek.

Spiel des Jahres uddeles overvejende til familieegnede titler. Men mange brætspilsentusiaster foretrækker titler med større kompleksitet og dybde, og dem rækker den tyske jury ud til med prisen Kennerspiel des Jahres.

Dén pris gik i år til Paleo, hvor spillerne skal klare sig i stenalderen.

Her er målet altså ikke at vinde over de andre spillere. Derimod skal man samarbejde om at løse missioner, finde mad og ly samt – på sigt – male en flot mammut på hulevæggen, som fremtidige arkæologer kan nikke anerkendende til.

Det er selvsagt en del nemmere, end det lyder. De fleste Paleo-spillere må erkende, at livet i stenalderen hurtigt bliver hårdt, utaknemmeligt og meget kort.

Paleo er i skrivende stund nærmest umuligt at opdrive herhjemme, men mon ikke det snart kommer igen.

Det har i hvert fald høstet bred ros, er på rekordtid strøget til tops på BoardGameGeeks liste over de mest interessante titler og er samtidig ikke vanvittigt komplekst.

Det øger alt andet lige sandsynligheden for, at Paleo kommer til at stå på en hel del ønskelister til jul og for, at producenten lægger sig i selen for at trykke en rasende masse ekstra eksemplarer i en fart.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere