Artikel top billede

Brætspil: Detektiver og hulemennesker løber med verdens tungeste spilpriser

De to priser under tyske Spiel des Jahres går i år til detektivspillet MicroMacro: Crime City og Paleo, hvor man skal samarbejde om ikke at dø alt for hurtigt.

Brætspil har som bekendt udviklet sig med stormskridt de seneste 10-15 år, og der er i dag mulighed for at smide langt mere interessante og udfordrende titler på bordet end sommerhusets mølædte Ludo eller bedstemors bedagede udgave af Matador.

Der er faktisk så mange kvalitetstitler på markedet, at det er næsten umuligt at danne sig et overblik; ja selv de mest veludstyrede brætspilsbutikker har kun plads til et udsnit af det enorme udvalg.

Derfor følges kåringen af årets ”Spiel des Jahres” med meget stor opmærksomhed i branchen. Den tyske pris er verdens mest prestigefyldte af slagsen og giver de vindende spil rigtigt gode muligheder for at skille sig ud blandt de nærmest uendeligt mange andre gode titler.

Midt i juli blev MicroMacro: Crime City beriget med titlen Spiel des Jahres 2021.

Spillet – som også fås på dansk – går ud på at løse kriminalgåder i en storby, og med 16 sager er der rigeligt at tage fat på. Også for de, der er udstyret med detektivens obligatoriske bløde hat, ulmende filterløse smøg og halvtomme flaske Jack Daniels i cottoncoatens inderlomme.

MicroMacro: Crime City har også vundet flere andre titler, blandt andet den næsten lige så anerkendte ”Golden Geek” for mest innovative titel. Læs mere på BoardGameGeek.

Spiel des Jahres uddeles overvejende til familieegnede titler. Men mange brætspilsentusiaster foretrækker titler med større kompleksitet og dybde, og dem rækker den tyske jury ud til med prisen Kennerspiel des Jahres.

Dén pris gik i år til Paleo, hvor spillerne skal klare sig i stenalderen.

Her er målet altså ikke at vinde over de andre spillere. Derimod skal man samarbejde om at løse missioner, finde mad og ly samt – på sigt – male en flot mammut på hulevæggen, som fremtidige arkæologer kan nikke anerkendende til.

Det er selvsagt en del nemmere, end det lyder. De fleste Paleo-spillere må erkende, at livet i stenalderen hurtigt bliver hårdt, utaknemmeligt og meget kort.

Paleo er i skrivende stund nærmest umuligt at opdrive herhjemme, men mon ikke det snart kommer igen.

Det har i hvert fald høstet bred ros, er på rekordtid strøget til tops på BoardGameGeeks liste over de mest interessante titler og er samtidig ikke vanvittigt komplekst.

Det øger alt andet lige sandsynligheden for, at Paleo kommer til at stå på en hel del ønskelister til jul og for, at producenten lægger sig i selen for at trykke en rasende masse ekstra eksemplarer i en fart.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere