Artikel top billede

Brætspil: Detektiver og hulemennesker løber med verdens tungeste spilpriser

De to priser under tyske Spiel des Jahres går i år til detektivspillet MicroMacro: Crime City og Paleo, hvor man skal samarbejde om ikke at dø alt for hurtigt.

Brætspil har som bekendt udviklet sig med stormskridt de seneste 10-15 år, og der er i dag mulighed for at smide langt mere interessante og udfordrende titler på bordet end sommerhusets mølædte Ludo eller bedstemors bedagede udgave af Matador.

Der er faktisk så mange kvalitetstitler på markedet, at det er næsten umuligt at danne sig et overblik; ja selv de mest veludstyrede brætspilsbutikker har kun plads til et udsnit af det enorme udvalg.

Derfor følges kåringen af årets ”Spiel des Jahres” med meget stor opmærksomhed i branchen. Den tyske pris er verdens mest prestigefyldte af slagsen og giver de vindende spil rigtigt gode muligheder for at skille sig ud blandt de nærmest uendeligt mange andre gode titler.

Midt i juli blev MicroMacro: Crime City beriget med titlen Spiel des Jahres 2021.

Spillet – som også fås på dansk – går ud på at løse kriminalgåder i en storby, og med 16 sager er der rigeligt at tage fat på. Også for de, der er udstyret med detektivens obligatoriske bløde hat, ulmende filterløse smøg og halvtomme flaske Jack Daniels i cottoncoatens inderlomme.

MicroMacro: Crime City har også vundet flere andre titler, blandt andet den næsten lige så anerkendte ”Golden Geek” for mest innovative titel. Læs mere på BoardGameGeek.

Spiel des Jahres uddeles overvejende til familieegnede titler. Men mange brætspilsentusiaster foretrækker titler med større kompleksitet og dybde, og dem rækker den tyske jury ud til med prisen Kennerspiel des Jahres.

Dén pris gik i år til Paleo, hvor spillerne skal klare sig i stenalderen.

Her er målet altså ikke at vinde over de andre spillere. Derimod skal man samarbejde om at løse missioner, finde mad og ly samt – på sigt – male en flot mammut på hulevæggen, som fremtidige arkæologer kan nikke anerkendende til.

Det er selvsagt en del nemmere, end det lyder. De fleste Paleo-spillere må erkende, at livet i stenalderen hurtigt bliver hårdt, utaknemmeligt og meget kort.

Paleo er i skrivende stund nærmest umuligt at opdrive herhjemme, men mon ikke det snart kommer igen.

Det har i hvert fald høstet bred ros, er på rekordtid strøget til tops på BoardGameGeeks liste over de mest interessante titler og er samtidig ikke vanvittigt komplekst.

Det øger alt andet lige sandsynligheden for, at Paleo kommer til at stå på en hel del ønskelister til jul og for, at producenten lægger sig i selen for at trykke en rasende masse ekstra eksemplarer i en fart.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Manager – QEA

Netcompany A/S

IT Manager

Saab Danmark A/S

System Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere