Artikel top billede

Forsikringsselskab oplever markant stigning i sager med cyberkriminalitet

På tre år har Topdanmark set en stigning i anmeldelser om cyberkriminalitet på 35 procent. Det skyldes blandt andet, at også små og mellemstore virksomheder bliver ramt, lyder det fra Topdanmarks direktør til Finans.

Den voldsomme eksplosion i cyberkriminalitet over de seneste år kan nu også mærkes hos landets forsikringsselskaber.

Hos Topdanmark er meldingen, at der alene på tre år er observeret en stigning i antallet af anmeldelser om cyberkriminalitet på 35 procent og også stigende skadesudbetalinger.

Det skriver Finans.

Det sker blandt andet som følge af, at mange mindre virksomheder ifølge Topdanmark også bliver ramt.

"Man hører om de større selskaber, når de bliver ramt. Men der er masser af små og mellemstore virksomheder, der også bliver ramt. Det når bare ikke ud i medierne," siger Peter Hermann, direktør i Topdanmark, til Finans.

Alene i seneste måned var der tre til fire gange flere anmeldelser med baggrund i cyberkriminalitet end i samme måned de seneste tre år.

I første halvdel af 2021 havde Topdanmark skadesudbetalinger, der var højere end hele 2020, lyder det samtidig.

Topdanmark, der er det næststørste forsikringsselskab efter Tryg, vil nu sætte endnu mere fokus på cyberforsikringerne. Blandt andet overvejer forsikringsselskabet nu at tilbyde en ny cyberforsikring til privatkunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere