Artikel top billede

(Foto: Romain Dancre)

Forsikringsselskab oplever markant stigning i sager med cyberkriminalitet

På tre år har Topdanmark set en stigning i anmeldelser om cyberkriminalitet på 35 procent. Det skyldes blandt andet, at også små og mellemstore virksomheder bliver ramt, lyder det fra Topdanmarks direktør til Finans.

Den voldsomme eksplosion i cyberkriminalitet over de seneste år kan nu også mærkes hos landets forsikringsselskaber.

Hos Topdanmark er meldingen, at der alene på tre år er observeret en stigning i antallet af anmeldelser om cyberkriminalitet på 35 procent og også stigende skadesudbetalinger.

Det skriver Finans.

Det sker blandt andet som følge af, at mange mindre virksomheder ifølge Topdanmark også bliver ramt.

"Man hører om de større selskaber, når de bliver ramt. Men der er masser af små og mellemstore virksomheder, der også bliver ramt. Det når bare ikke ud i medierne," siger Peter Hermann, direktør i Topdanmark, til Finans.

Alene i seneste måned var der tre til fire gange flere anmeldelser med baggrund i cyberkriminalitet end i samme måned de seneste tre år.

I første halvdel af 2021 havde Topdanmark skadesudbetalinger, der var højere end hele 2020, lyder det samtidig.

Topdanmark, der er det næststørste forsikringsselskab efter Tryg, vil nu sætte endnu mere fokus på cyberforsikringerne. Blandt andet overvejer forsikringsselskabet nu at tilbyde en ny cyberforsikring til privatkunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere