Artikel top billede

Teleselskab har brudt loven: Beholdte kundernes tilgodehavende

Forbrugerombudsmanden mener, at det klart er ulovligt, at teleselskabet Telenabler har haft en praksis med at beholde kunders tilgodehavender, hvis det overskydende beløb var under 100 kroner.

Hos Teleselskabet Telenabler har det været en gængs praksis kun at tilbagebetale forudbetalte beløb til de kunder, der har opsagt deres abonnement, hvis det overskydende beløb oversteg 100 kroner.

Men det er i strid med forbrugeraftaleloven og god markedsføringsskik.

Forbrugerne har krav på at få deres penge retur uanset beløbets størrelse, lyder afgørelsen fra Forbruger-ombudsmanden.

Kunderne hos Telenabler betaler deres teleabonnement kvartalsvist forud, men i forbindelse med opsigelser er kundernes tilgodehavende altså kun blevet udbetalt, hvis beløbet var højere ned 100 kroner.

Og den går ikke.

"Forbrugerne har ret til at få de penge, de har til gode hos virksomheder efter at have opsagt et abonnement, tilbagebetalt. Det gælder uanset beløbets størrelse," lyder det fra Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, i en meddelelse.

Forbrugerombudsmanden henvendte sig i foråret 2021 sig til Telenabler, der via sin hjemmeside fastnet.nu markedsfører sine teleabonnementer.

Efter Forbrugerombudsmandens henvendelse har Telenabler ændret vilkåret i sine handelsbetingelser, og desuden oplyst, at tidligere kunder, der har penge til gode, kan få dem udbetalt, hvis de henvender sig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere