Artikel top billede

Teleselskab har brudt loven: Beholdte kundernes tilgodehavende

Forbrugerombudsmanden mener, at det klart er ulovligt, at teleselskabet Telenabler har haft en praksis med at beholde kunders tilgodehavender, hvis det overskydende beløb var under 100 kroner.

Hos Teleselskabet Telenabler har det været en gængs praksis kun at tilbagebetale forudbetalte beløb til de kunder, der har opsagt deres abonnement, hvis det overskydende beløb oversteg 100 kroner.

Men det er i strid med forbrugeraftaleloven og god markedsføringsskik.

Forbrugerne har krav på at få deres penge retur uanset beløbets størrelse, lyder afgørelsen fra Forbruger-ombudsmanden.

Kunderne hos Telenabler betaler deres teleabonnement kvartalsvist forud, men i forbindelse med opsigelser er kundernes tilgodehavende altså kun blevet udbetalt, hvis beløbet var højere ned 100 kroner.

Og den går ikke.

"Forbrugerne har ret til at få de penge, de har til gode hos virksomheder efter at have opsagt et abonnement, tilbagebetalt. Det gælder uanset beløbets størrelse," lyder det fra Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, i en meddelelse.

Forbrugerombudsmanden henvendte sig i foråret 2021 sig til Telenabler, der via sin hjemmeside fastnet.nu markedsfører sine teleabonnementer.

Efter Forbrugerombudsmandens henvendelse har Telenabler ændret vilkåret i sine handelsbetingelser, og desuden oplyst, at tidligere kunder, der har penge til gode, kan få dem udbetalt, hvis de henvender sig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere