Artikel top billede

(Foto: Romain Dancre)

Square køber fintech-virksomhed for over 180 milliarder kroner: Squares største nogensinde

Square er klar med omkring 29 milliarder dollar til opkøb af fintech-platform.

I en aktiehandel vurderet til op mod 29 milliarder dollar svarende til over 180 milliarder kroner er Square klar til at overtage det australske fintech-selskab Afterpay.

Det vil være det største opkøb for Square nogensinde.

Det skriver Wall Street Journal.

Afterpay står bag en platform, der især er kendt for mulighed for 'køb nu - betal senere'-service, der gør det muligt for kunderne at dele betalinger op i rater.

Kunderne betaler kun et gebyr, hvis de misser en automatisk betaling, en overtrædelse, der også låser deres konto, indtil saldoen er tilbagebetalt.

Australske Afterpay blev etableret i 2014 og har endnu ikke haft en positiv indtjening. Ifølge Square har Afterpay-platformen mere end 16 millioner kunder og en årlig omsætning på lidt under en milliard australske dollar svarende til 4,6 milliarder kroner.

Handlen forventes afsluttet i første kvartal af 2022.

Square- og Twitter-CEO Jack Dorsey mener, at Afterpay er bygget op efter mange af de sammen principper som Square.

"Vi har bygget vores forretning op for at gøre det finansielle system mere fair, tilgængeligt og inkluderende, og Afterpay har opbygget et pålideligt brand, der følger disse principper," lyder det fra Dorsey i en meddelelse.

Det er planen, at Afterpays services skal inkorporeres i Squares services som en ny finansieringsmulig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere