Artikel top billede

(Foto: Joi Ito)

Square køber streamingtjeneste for 1,8 milliarder kroner

I et forsøg på at skubbe Squares fintech-løsninger ud til nye kunder, har Square netop skrevet under på en købsaftale af musiktjenesten Tidal til 297 millioner dollar.

Square Inc har sikret sig ejerskabet af streamingtjenesten Tidal til en pris på 297 millioner dollar svarende til 1,8 milliarder kroner.

Det sker i et forsøg på at udvide Squares fintech-løsninger til musikere og nye artister.

Det skriver Bloomberg.

Købet vil gøre Square til majoritetsejer af Tidal, som er ejet af rapperen og forretningsmanden Jay-Z, der dog fortsat vil bibeholde en andel i selskabet, som han erhvervede for 56 millioner dollar i 2015.

Læs også: Streamingtjenesten Tidal mistænkes for at snyde med lyttertal

Jay-Z er desuden blevet tildelt en plads i bestyrelsen hos Square, som vil køre Tidal videre uafhængigt af hovedforretningen.

"Nye ideer findes på tværs, og vi mener, at der er en overbevisende idé mellem musik og økonomi," udtaler Squares CEO Jack Dorsey.

En af de ideer er blandt andet, at Square kan hjælpe musikere med at styre deres merchandise-forretninger.

Tidal-tjenesten blev tilbage i 2015 relanceret under stor medie-ståhej i fællesskab med superstjerner som Madonna, Rihanna og Daft Punk.

Læs mere om det her: Superstjerner lancerer egen streamingtjeneste - men bliver hånet og kritiseret for tjenesten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere