Artikel top billede

(Foto: Joi Ito)

Square køber streamingtjeneste for 1,8 milliarder kroner

I et forsøg på at skubbe Squares fintech-løsninger ud til nye kunder, har Square netop skrevet under på en købsaftale af musiktjenesten Tidal til 297 millioner dollar.

Square Inc har sikret sig ejerskabet af streamingtjenesten Tidal til en pris på 297 millioner dollar svarende til 1,8 milliarder kroner.

Det sker i et forsøg på at udvide Squares fintech-løsninger til musikere og nye artister.

Det skriver Bloomberg.

Købet vil gøre Square til majoritetsejer af Tidal, som er ejet af rapperen og forretningsmanden Jay-Z, der dog fortsat vil bibeholde en andel i selskabet, som han erhvervede for 56 millioner dollar i 2015.

Læs også: Streamingtjenesten Tidal mistænkes for at snyde med lyttertal

Jay-Z er desuden blevet tildelt en plads i bestyrelsen hos Square, som vil køre Tidal videre uafhængigt af hovedforretningen.

"Nye ideer findes på tværs, og vi mener, at der er en overbevisende idé mellem musik og økonomi," udtaler Squares CEO Jack Dorsey.

En af de ideer er blandt andet, at Square kan hjælpe musikere med at styre deres merchandise-forretninger.

Tidal-tjenesten blev tilbage i 2015 relanceret under stor medie-ståhej i fællesskab med superstjerner som Madonna, Rihanna og Daft Punk.

Læs mere om det her: Superstjerner lancerer egen streamingtjeneste - men bliver hånet og kritiseret for tjenesten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere