Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musks futuristiske Neuralink henter 1,3 milliarder kroner: Første produkt lader lammede styre smartphonen med tankens kraft

Neuralink henter 1,3 milliarder kroner i frisk kapital. Det Elon Musk-stiftede selskab vil bruge pengene på at sende det første produkt på gaden, der skal gøre lammede i stand til at betjene en smartphone med hjernen.

Tech-milliardæren Elon Musk har netop sikret en solid pose penge til startup-selskabet Neuralink.

Selskabet, der udvikler en avanceret hjerne-chip til mennesker, har netop lukket en serie C-investeringsrunde, der bød på 205 millioner dollar, eller hvad der svarer til godt 1,3 milliarder kroner.

Det er den Dubai-baserede kapitalfond, Vy Capital, der har ledet runden, hvor også Google Ventures deltager som investor, skriver Reuters.

Neuralinks formål er at udstyre mennesker med trådløse computerchips i hjernen, hvilket skal hjælpe med at forbedre neurologiske tilstand såsom alzheimers, demens og rygmarvsskader. Dertil skal den menneskelige hjernefunktion fusionere med kunstig intelligens.

Tilbage i juni 2021 tweetede Elon Musk, at det første produkt fra Neuralink, kaldet N1 Link, "vil gøre det muligt for personer med lammelser at bruge en smartphone hurtigere end dem, der bruger tommelfingeren," lød det.

Elon Musk var med til at stifte selskabet i 2016 i San Francisco. Den friske kapital skal nu bruges på at bringe N1 Link på markedet og til forsknings- og udviklingsaktiviteter, lyder det.

Computerworld har tidligere beskrevet Neuralink-projektet.