Artikel top billede

Elon Musks futuristiske Neuralink henter 1,3 milliarder kroner: Første produkt lader lammede styre smartphonen med tankens kraft

Neuralink henter 1,3 milliarder kroner i frisk kapital. Det Elon Musk-stiftede selskab vil bruge pengene på at sende det første produkt på gaden, der skal gøre lammede i stand til at betjene en smartphone med hjernen.

Tech-milliardæren Elon Musk har netop sikret en solid pose penge til startup-selskabet Neuralink.

Selskabet, der udvikler en avanceret hjerne-chip til mennesker, har netop lukket en serie C-investeringsrunde, der bød på 205 millioner dollar, eller hvad der svarer til godt 1,3 milliarder kroner.

Det er den Dubai-baserede kapitalfond, Vy Capital, der har ledet runden, hvor også Google Ventures deltager som investor, skriver Reuters.

Neuralinks formål er at udstyre mennesker med trådløse computerchips i hjernen, hvilket skal hjælpe med at forbedre neurologiske tilstand såsom alzheimers, demens og rygmarvsskader. Dertil skal den menneskelige hjernefunktion fusionere med kunstig intelligens.

Tilbage i juni 2021 tweetede Elon Musk, at det første produkt fra Neuralink, kaldet N1 Link, "vil gøre det muligt for personer med lammelser at bruge en smartphone hurtigere end dem, der bruger tommelfingeren," lød det.

Elon Musk var med til at stifte selskabet i 2016 i San Francisco. Den friske kapital skal nu bruges på at bringe N1 Link på markedet og til forsknings- og udviklingsaktiviteter, lyder det.

Computerworld har tidligere beskrevet Neuralink-projektet.
Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.