Artikel top billede

Mærsk smider milliarder efter to logistikvirksomheder med speciale i onlinehandel

A.P. Møller-Mærsk har erhvervet sig hele to logistikvirksomheder med fokus på e-commerce.

For rundt regnet en milliard dollar køber A.P Møller-Mærsk-koncernen nu to logistikvirksomheder med speciale i online handel.

Det er fjerde gange, at Mærsk gennem opkøb udvider forretning, skriver Børsen.

Der er tale om de to virksomheder B2C Europe og Visible SCM, der begge har fødderne plantet indenfor logistik og e-handel.

Ifølge Børsen skal Mærsks aggressive opkøb ses i sammenhæng med, at topchef Søren Skou vil have en større del af de traditionelle transportfirmaers forretning ved også at sætte sig tungere på den sidste del af logistikkæden.

Dermed vil Mærsk i større grad kunne dække en samlet, skræddersyet logistikløsning til kunderne, lyder det.

Mærsk er netop også kommet med et flot regnskab for andet kvartal, hvor koncernen solgte for 14,2 milliarder dollar. Desuden ser Mærsk nu ind i rekordoverskud og en pengetank, der for alvor bugner på omkring 200 milliarder kroner.

Den solide økonomi får også Søren Skou til i forbindelse med regnskabet at tale om flere opkøb.

"De stærke pengestrømme og den ekstraordinært høje indtjening betyder, at vi kan investere yderligere, bevare momentum og udvide vores aktiviteter, også igennem opkøb og samtidig sikre attraktive afkast til vores aktionærer," lyder det fra topchefen.Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.