Artikel top billede

Politikere som danske Margrethe Vestager kan være med til at sætte en stoppe for den store vækst hos amerikanske it-giganter.

It-giganterne kan have set toppen af deres enorme vækst: "Størrelsen er efterhånden blevet en hindring"

I årevis har de største amerikanske it-virksomheders vækst været på himmelflugt. Noget tyder dog på, at væksten ser ud til at have toppet for mange af selskaberne, lyder det fra en ekspert.

År efter år er størrelsen på it-giganter som Google, Apple, Microsoft og flere andre bare vokset og vokset.

Men den enorme vækst for de største it-virksomheder kan have set toppen. Det mener en række amerikanske og danske finansvirksomheder, skriver Finans.

Ifølge UBS, Citigroup og Nykredit kan stigende regulering af it-virksomhederne og udsigterne til en global skatteaftale være med til at spænde ben for den enorme vækst de største it-virksomheder har oplevet.

"De er blevet så store, at størrelsen efterhånden er blevet en hindring for dem. Jo mere de fylder, jo mere opmærksomhed bliver der skabt om dem. Presset kommer efterhånden fra alle sider," siger Frederik Engholm, chefstrateg i Nykredit til Finans.

EU, med den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen, har allerede taget hul på en række diskussioner om lovgivning, der skal tøjle de største it-selskaber.

Samtidig har en lang række amerikanske politikere også fulgt de europæiske politikeres eksempel.

Facebook, Alphabet (der står bag Google), Microsoft Apple og Amazon havde i slutningen af juni måned en markedsværdi på omkring 8.000 milliarder dollars. Det svarer til næsten 50.000 milliarder kkroner eller godt 25 gange det danske bruttonationalprodukt, skriver Finans.
Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.