Artikel top billede

Politikere som danske Margrethe Vestager kan være med til at sætte en stoppe for den store vækst hos amerikanske it-giganter.

It-giganterne kan have set toppen af deres enorme vækst: "Størrelsen er efterhånden blevet en hindring"

I årevis har de største amerikanske it-virksomheders vækst været på himmelflugt. Noget tyder dog på, at væksten ser ud til at have toppet for mange af selskaberne, lyder det fra en ekspert.

År efter år er størrelsen på it-giganter som Google, Apple, Microsoft og flere andre bare vokset og vokset.

Men den enorme vækst for de største it-virksomheder kan have set toppen. Det mener en række amerikanske og danske finansvirksomheder, skriver Finans.

Ifølge UBS, Citigroup og Nykredit kan stigende regulering af it-virksomhederne og udsigterne til en global skatteaftale være med til at spænde ben for den enorme vækst de største it-virksomheder har oplevet.

"De er blevet så store, at størrelsen efterhånden er blevet en hindring for dem. Jo mere de fylder, jo mere opmærksomhed bliver der skabt om dem. Presset kommer efterhånden fra alle sider," siger Frederik Engholm, chefstrateg i Nykredit til Finans.

EU, med den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen, har allerede taget hul på en række diskussioner om lovgivning, der skal tøjle de største it-selskaber.

Samtidig har en lang række amerikanske politikere også fulgt de europæiske politikeres eksempel.

Facebook, Alphabet (der står bag Google), Microsoft Apple og Amazon havde i slutningen af juni måned en markedsværdi på omkring 8.000 milliarder dollars. Det svarer til næsten 50.000 milliarder kkroner eller godt 25 gange det danske bruttonationalprodukt, skriver Finans.