Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Datatilsynet afviser klage mod statsministeren / Lionel Messis bliver delvist betalt i kryptovaluta / Hackere returnerer flere stjålne kryptovaluta

Datatilsynet afviser klage mod Statsministeren. Lionel Messis bliver delvist betalt i kryptovaluta. Hackere returnerer flere stjålne kryptovaluta. Hackere returnerer flere stjålne kryptovaluta. Airbnbs omsætning stiger 300 procent.

Godmorgen og velkommen til ugen sidste morgen-briefing her fra Computerworld.

Det er fortsat Jakob Schjoldager, der sidder bag tasterne og har udvalgt historierne til dagens korte it-nyhedsoverblik.

Datatilsynet afviser klage mod statsministeren

Det får ingen konsekvenser, at statsminister Mette Frederiksen (S) brugte et billede af en skoleelev mod forældrenes vilje.

Det slår Datatilsynet fast, efter at faren til eleven før sommerferien klagede til tilsynet over statsministerens brug af et foto af hans søn.

Sagen blev omtalt i flere medier fordi Mette Frederiksen havde offentliggjort et foto med en skoleklasse, hvor den omtalte elev rakte fuckfinger på billedet. Det fik efterfølgende faren til at klage til Datatilsynet.

Men Datatilsynet afviser klagen i en afgørelsen, som tilsynet offentliggjorde i slutningen af maj-måned.

"På baggrund af sagens oplysninger – særligt at billedet blev fjernet samme dag, I anmodede herom – finder Datatilsynet ikke anledning til at indlede en klagesag," konstaterede de danske datamyndigheder.

Lionel Messis bliver delvist betalt i kryptovaluta

Den franske storklub Paris Saint-Germain har valgt, som den første fodboldklub i verden, at betale en fodboldspiller i sin egen kryptovaluta.

Det sker efter, at klubben har købt verdensstjernen Lionel Messi, der altså får en del af sin løn udbetalt i $PSG Fan Tokens.

Paris Saint-Germain indgik i 2018 et samarbejde med blockchainselskabet Socios.com. Det samarbejde kan den franske fodboldklub nu kapitalisere på. Det sker ved at lade fans købe $PSG Fan Tokens for til gengæld at have mulighed for eksempelvis at vælge et citat til omklædningrummet inden en kamp eller vælge hvem der skal være sæsonens bedste spiller.

"Ved fuldt ud at omfavne samarbejde med Socios.com og $PSG Fan Tokens har været en massiv succes for klubben. Vi får mulighed for at interagere med et helt nyt globalt publikum, og skabe en ny siginfikant digital omsætningsben," lyder det fra klubbens Chief Partnerships Officer, Marc Armstrong.

Du kan læse mere på fodboldklubbens egen hjemmeside.

Hackere returnerer flere stjålne kryptovaluta

Kryptoplatformen Polly Network har nu fået halvdelen af de stjålne kryptovaluta tilbage efter det storstilede hackerangreb tidligere på ugen.

Her lykkedes det hackere at stjæle mere end 600 millioner dollar i kryptovaluta fra platformen. Det gør det til et af de største hackerangreb mod en kryptovaluta-tjeneste nogensinde.

Men ifølge Reuters er pengene nu ved at blive ført tilbage til selskabet igen. Onsdag kunne selskabet meddelse, at man havde fået tilbagebetalt omkring 200 millioner dollar af de stjålne aktiver.

Det beløb bliver ved med at stige og nu har hackerne tilsyneladende tilbagebetalt godt halvdelen af de millionstore beløb.

Reddit rammer værdi på 10 milliarder

Den sociale platform Reddit runder en magisk grænse med en værdi på hele 10 milliarder dollar.

Det svarer til godt 63,5 milliarder danske kroner, og kommer efter den seneste investeringsrunde som internet-platformen har været igennem.

Det skriver Reuters.

Her lykkedes det selskabet at samle 700 millioner dollar ind i investeringer, og det er altså med til at løfte selskabet over grænsen.

Reddit blev stiftet i 2005 og har været et kendt internetfænomen i mange år. Det er dog først på det sidste, at selskabet rent faktisk har tiltrukket markante investorer.

Airbnbs omsætning stiger 300 procent

I takt med at det meste af verden åbner op igen mærker hoteller og den digitale tjeneste Airbnb også fornyet vind i sejlene.

I selskabets seneste regnskab noterer Airbnb sig et løst af omsætningen på 300 procent.

Det skriver CNBC.

Den markante stigning kommer efter coronakrisen har tvunget mange borgere i hele verden til ikke at rejse, og derfor er antallet af bookinger gennem tjenesten faldet kraftigt det seneste halvandet år.

Regnskabet viser desuden, at der blev booket 83,1 millioner overnatninger verden over hos platformen siden første kvartal.

Men det er ikke alene godt nyt for selskabet. I forbindelse med regnskabet advarer topchef Brian Chesky mod konsekvenserne af Delta-varianten og dens indflydelse på genåbninger verden over.