Artikel top billede

Facebook kan blive tvunget til at sælge fra for 2,5 milliarder kroner

Facebooks millionstore opkøb af virksomheden Giphy kan være konkurrenceforvridende, mener de britiske myndigheder. Selskabet risikerer nu at må give afkald på det nyerhvervede selskab igen.

De britiske konkurrencemyndigheder kan tvinge Facebook til at sælge den nyerhvervede selskab Giphy.

Som navnet antyder er Giphy et GIF-website, og med opkøbet sætter Facebook, der er verdens største sociale medie, sig altså på en bekymrende stor del af markedet, mener de britiske myndigheder.

Det skriver Reuters.

Facebook har ifølge mediet betalt 400 millioner for selskabet. Det svarer til 2,5 milliarder danske kroner.

Handlen kan dog ende med at blive annulleret af de britiske myndigheder, der mener det kan være konkurrenceforvridende.

"Købet af Giphy kunne få Facebook til at trække GIFs fra konkurerende platforme eller kræve mere persondata for at få adgang til dem. Det fjerne også potentielle konkurrenter for Facebook," lyder det fra Stuart McIntosh, der har ansvaret for den britiske undersøgelse.

Den vurdering er man dog langt fra enig i hos den sociale medie gigant.

"Vi er uenige i CMA's (de britiske myndigheder, red.) vurdering, som vi ikke mener er understøttet af beviser. Vi har bevist, at fusionen er til gode for både borgere og virksomheder i Storbritannien - og i hele verden," lyder det fra en talsperson fra Facebook til Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere