Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Facebook kan blive tvunget til at sælge fra for 2,5 milliarder kroner

Facebooks millionstore opkøb af virksomheden Giphy kan være konkurrenceforvridende, mener de britiske myndigheder. Selskabet risikerer nu at må give afkald på det nyerhvervede selskab igen.

De britiske konkurrencemyndigheder kan tvinge Facebook til at sælge den nyerhvervede selskab Giphy.

Som navnet antyder er Giphy et GIF-website, og med opkøbet sætter Facebook, der er verdens største sociale medie, sig altså på en bekymrende stor del af markedet, mener de britiske myndigheder.

Det skriver Reuters.

Facebook har ifølge mediet betalt 400 millioner for selskabet. Det svarer til 2,5 milliarder danske kroner.

Handlen kan dog ende med at blive annulleret af de britiske myndigheder, der mener det kan være konkurrenceforvridende.

"Købet af Giphy kunne få Facebook til at trække GIFs fra konkurerende platforme eller kræve mere persondata for at få adgang til dem. Det fjerne også potentielle konkurrenter for Facebook," lyder det fra Stuart McIntosh, der har ansvaret for den britiske undersøgelse.

Den vurdering er man dog langt fra enig i hos den sociale medie gigant.

"Vi er uenige i CMA's (de britiske myndigheder, red.) vurdering, som vi ikke mener er understøttet af beviser. Vi har bevist, at fusionen er til gode for både borgere og virksomheder i Storbritannien - og i hele verden," lyder det fra en talsperson fra Facebook til Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere