Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Huawei beskyldes for at presse it-virksomhed til at bygge bagdør i software

En amerikansk it-virksomhed hævder, at Huawei har forsøgt at presse den til at indbygge en bagdør i sine produkter.

Den kinesiske it-gigant Huawei beskyldes for at have stjålet teknologi fra en mindre amerikansk it-virksomhed og samtidig forsøgt at presse virksomheden til at indbygge en bagdør i et følsomt it-projekt, som den udførte for de pakistanske myndigheder.

Det skriver den amerikanske erhvervsavis Wall Street Journal.

Ifølge avisen stammer beskyldninger fra en langvarig juridisk twist mellem den californiske it-virksomhed Business Efficiency Solutions og Huawei.

I 2016 hyrede Huawei den californiske it-virksomhed til at bidrage med software og andre tjenester til etableringen af et overvågningsprojekt i den pakistanske storby Lahore.

Ifølge amerikanske retsdokumenter mener Business Efficiency Solutions, at Huawei både har stjålet teknologi fra selskabet samt krævet, at der også blev installeret et system i Kina, som ville kunne give Huawei adgang til følsomme informationer om pakistanske borgere og regeringsmedlemmer.

Pakistan vil have forklaring

Den pakistanske myndighed, der er ansvarlig for projektet oplyser til Wall Street Journal, at de undersøger beskyldninger og vil afkræve Huawei en forklaring.

Samtidig har myndighederne også opgraderet sikkerheden omkring systemet.

”Men indtil videre har vi ikke fundet beviser for, at Huawei har stjålet data,” siger Muhammad Kamran Khan, der er driftsdirektør for Punjab Safe Cities Authority, til Wall Street Journal.

Huawai har tidligere erkendt over for Wall Street Journal at selskabet har installeret en separat udgave af systemet i Kina, men ifølge den kinesiske it-gigant var der udelukkende tale om en testudgave, som var fysisk isoleret fra kundens netværk, og derfor ikke havde adgang til data.

Desuden oplyser Huawei nu til Wall Street Journal at selskabet ikke kommentere på igangværende retssager.

Huawei: Ingen beviser for bagdør
En talsperson for selskabet oplyser dog, at ”Huawei respekterer andres intellektuelle ejendomsret" samt der ikke er "nogen beviser for, at Huawei nogensinde skulle have plantet bagdøre i nogle af vores produkter.”

Huawei er en af verdens førende selskaber, når det gælder etableringen af såkaldte safe-city-projekter.

Denne type projekter markedsføres tit som et effektivt redskab i forbindelse med kriminalitetsbekæmpelse, og det inkluderer ofte både kameraer med ansigtsgenkendelse og andet avanceret teknologi.

Læs også: Huaweis danske kommunikationschef stopper efter seks måneder på posten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.