Artikel top billede

Huawei beskyldes for at presse it-virksomhed til at bygge bagdør i software

En amerikansk it-virksomhed hævder, at Huawei har forsøgt at presse den til at indbygge en bagdør i sine produkter.

Den kinesiske it-gigant Huawei beskyldes for at have stjålet teknologi fra en mindre amerikansk it-virksomhed og samtidig forsøgt at presse virksomheden til at indbygge en bagdør i et følsomt it-projekt, som den udførte for de pakistanske myndigheder.

Det skriver den amerikanske erhvervsavis Wall Street Journal.

Ifølge avisen stammer beskyldninger fra en langvarig juridisk twist mellem den californiske it-virksomhed Business Efficiency Solutions og Huawei.

I 2016 hyrede Huawei den californiske it-virksomhed til at bidrage med software og andre tjenester til etableringen af et overvågningsprojekt i den pakistanske storby Lahore.

Ifølge amerikanske retsdokumenter mener Business Efficiency Solutions, at Huawei både har stjålet teknologi fra selskabet samt krævet, at der også blev installeret et system i Kina, som ville kunne give Huawei adgang til følsomme informationer om pakistanske borgere og regeringsmedlemmer.

Pakistan vil have forklaring

Den pakistanske myndighed, der er ansvarlig for projektet oplyser til Wall Street Journal, at de undersøger beskyldninger og vil afkræve Huawei en forklaring.

Samtidig har myndighederne også opgraderet sikkerheden omkring systemet.

”Men indtil videre har vi ikke fundet beviser for, at Huawei har stjålet data,” siger Muhammad Kamran Khan, der er driftsdirektør for Punjab Safe Cities Authority, til Wall Street Journal.

Huawai har tidligere erkendt over for Wall Street Journal at selskabet har installeret en separat udgave af systemet i Kina, men ifølge den kinesiske it-gigant var der udelukkende tale om en testudgave, som var fysisk isoleret fra kundens netværk, og derfor ikke havde adgang til data.

Desuden oplyser Huawei nu til Wall Street Journal at selskabet ikke kommentere på igangværende retssager.

Huawei: Ingen beviser for bagdør
En talsperson for selskabet oplyser dog, at ”Huawei respekterer andres intellektuelle ejendomsret" samt der ikke er "nogen beviser for, at Huawei nogensinde skulle have plantet bagdøre i nogle af vores produkter.”

Huawei er en af verdens førende selskaber, når det gælder etableringen af såkaldte safe-city-projekter.

Denne type projekter markedsføres tit som et effektivt redskab i forbindelse med kriminalitetsbekæmpelse, og det inkluderer ofte både kameraer med ansigtsgenkendelse og andet avanceret teknologi.

Læs også: Huaweis danske kommunikationschef stopper efter seks måneder på posten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere