Artikel top billede

Huawei beskyldes for at presse it-virksomhed til at bygge bagdør i software

En amerikansk it-virksomhed hævder, at Huawei har forsøgt at presse den til at indbygge en bagdør i sine produkter.

Den kinesiske it-gigant Huawei beskyldes for at have stjålet teknologi fra en mindre amerikansk it-virksomhed og samtidig forsøgt at presse virksomheden til at indbygge en bagdør i et følsomt it-projekt, som den udførte for de pakistanske myndigheder.

Det skriver den amerikanske erhvervsavis Wall Street Journal.

Ifølge avisen stammer beskyldninger fra en langvarig juridisk twist mellem den californiske it-virksomhed Business Efficiency Solutions og Huawei.

I 2016 hyrede Huawei den californiske it-virksomhed til at bidrage med software og andre tjenester til etableringen af et overvågningsprojekt i den pakistanske storby Lahore.

Ifølge amerikanske retsdokumenter mener Business Efficiency Solutions, at Huawei både har stjålet teknologi fra selskabet samt krævet, at der også blev installeret et system i Kina, som ville kunne give Huawei adgang til følsomme informationer om pakistanske borgere og regeringsmedlemmer.

Pakistan vil have forklaring

Den pakistanske myndighed, der er ansvarlig for projektet oplyser til Wall Street Journal, at de undersøger beskyldninger og vil afkræve Huawei en forklaring.

Samtidig har myndighederne også opgraderet sikkerheden omkring systemet.

”Men indtil videre har vi ikke fundet beviser for, at Huawei har stjålet data,” siger Muhammad Kamran Khan, der er driftsdirektør for Punjab Safe Cities Authority, til Wall Street Journal.

Huawai har tidligere erkendt over for Wall Street Journal at selskabet har installeret en separat udgave af systemet i Kina, men ifølge den kinesiske it-gigant var der udelukkende tale om en testudgave, som var fysisk isoleret fra kundens netværk, og derfor ikke havde adgang til data.

Desuden oplyser Huawei nu til Wall Street Journal at selskabet ikke kommentere på igangværende retssager.

Huawei: Ingen beviser for bagdør
En talsperson for selskabet oplyser dog, at ”Huawei respekterer andres intellektuelle ejendomsret" samt der ikke er "nogen beviser for, at Huawei nogensinde skulle have plantet bagdøre i nogle af vores produkter.”

Huawei er en af verdens førende selskaber, når det gælder etableringen af såkaldte safe-city-projekter.

Denne type projekter markedsføres tit som et effektivt redskab i forbindelse med kriminalitetsbekæmpelse, og det inkluderer ofte både kameraer med ansigtsgenkendelse og andet avanceret teknologi.

Læs også: Huaweis danske kommunikationschef stopper efter seks måneder på posten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere