Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Amerikansk teleselskab bekræfter rygter om stort cyberangreb: “Der har været uautoriseret adgang”

Den amerikanske telekæmpe T-Mobile bekræfter, at der har været uautoriseret adgang til selskabets data. Ifølge amerikanske medier kan personfølsomme data på 100 millioner kunder været blevet lækket og sat til salg på nettet.

Den amerikanske teleudbyder T-Mobile bekræfter nu, at selskabet har været udsat for et større cyberangreb.

“Vi har fastslået, at der har været uautoriseret adgang til visse T-Mobile-data,” skriver T-Mobile på sin hjemmeside.

Det amerikanske teleselskab oplyser, at det endnu ikke har kunne dannet sig et fuldt overblik over sagen, og derfor heller ikke kan oplyse, hvor mange brugere der ramt eller hvilken type, der er berørt.

Medie: 100 millioner brugere ramt
Men det amerikanske medie Motherboard kunne allerede i weekenden berette, at det forlyder, at data på mere end 100 million brugere er blevet stjålet fra T-Mobile og sat til salg online.

Ifølge Motherboard var der blandt andet personnumre, telefonnumre, navne, fysiske adresser, kørerkort-oplysninger og unikke IMEI-numre blandt de lækkede data.

“Undersøgelsen vil tage tid, men vi arbejder med bevidsten om, at det er en sag af presserende karakter,” skriver T-Mobile
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere