Artikel top billede

Foto: Unsplash (Foto: Photo by Solen Feyissa on Apple, Samsung og Google vil fremover ikke inkludere en oplader, når de sælger smartphones. Meget tyder på, at man som forbruger må forberede sig på en fremtid, hvor man selv skal sørge for at have en kompatibel oplader.

For knap et år siden meddelte Apple, at der ikke ville følge en oplader med i kassen til den dengang spritnye iPhone 12.

Efterfølgende har Samsung fulgt trop, og nu er turen også kommet til Google.

For selskabet meddeler ifølge det amerikanske it-medie The Verge at den nye Pixel 5A bliver den sidste Pixel-telefon, hvor der medfølger en oplader.

Det betyder således også, at der ikke vil ligge en oplader i kassen på de kommende telefoner, Pixel 6 og Pixel 6 Pro, der bliver lanceret til efteråret

Flere kan følge trop

Google, Samsung og Apple bliver næppe de sidste, der træffer den beslutning, og
derfor skal forbrugerne nu forberede sig på en fremtid, hvor det ikke længere er en selvfølge, at der følger en oplader med deres nye telefon.

Gennem de seneste år er forbrugerne blevet vant til, at de udover prisen for den nye telefon også skal indregne prisen for et cover i det samlede regnestykke, når de investerer i en ny smartphone.

Men i fremtiden skal du forvente, at du på samme måde på indregne prisen for en oplader, når du investerer i en ny telefon.

Alternativt må du sikre dig, at du har en ældre kompatibel oplader liggende i skuffen derhjemme, hvilket der formodentligt er en del forbrugere, der har.

Derfor dropper de opladeren

Forklaringen fra producenterne lyder da netop også, at mange forbruger allerede har en eller flere opladere i husstanden.

Dernæst vil mange også have mulighed for at bruge det medfølgende kabel til at oplade telefonen via usb-stikket i deres computere.

Ved at droppe opladeren sparer producenterne penge, men producenterne argumenterer dog typisk med, at det ikke handler om hæve indtjeningen, men om, at opladeren droppes af miljø- og klimamæssige årsager.

Kan reducere co2udledningen

For det første, lyder det, kan det reducere mængden af elektronikskrot, når man reducerer mængden af overflødige opladere hos forbrugere.

Dernæst forklarede Apple i forbindelse med lanceringen af iPhone 12, at det også vil mindske behovet for at udvinde metaller som kobber og zink til opladerne.

Samtidig forklarede Apple, at det gør det muligt at mindske størrelsen på den kasse, som iPhonen bliver leveret i, hvilket kan medvirke til at reducere det CO2-aftryk, som er forbundet med at fragte telefonerne hele vejen fra produktionsstedet i Kina og ud til forbrugere over hele kloden.

Læs også:
[articlelink id="257522" layout="image" label="Læs også:" title=""]