Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nu er der - næsten - internet i alle landsdækkende tog / Overgang fra NemID til MitID er indledt: Borgere skal opdatere / Teknologiforståelse til Grønland

Nu er der - næsten - internet i alle landsdækkende tog. Overgang fra NemID til MitID er indledt: Borgere skal opdatere. Teknologiforståelse til Grønland. CanopyLab får ny COO. Alm. Brand opretter. ny enhed for digitale platforme med 90 medarbejdere. Agil transformation er afhængig af kompetencer og topledelse.

Velkommen til torsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er sammensat af Dan Jensen.

Nu er der - næsten - internet i alle landsdækkende tog

Det er næsten ved at være slut med irriterende udfald på internet-forbindelsen, når man rejser med tog i Danmark.

Transportministeriet meddeler nemlig, at der efter opsætning af 59 mobilmaster langs jernbanenettet i de senere år nu er internet på 98,6 procent af det statslige jernbanenet.

“Iinternet i tog er tæt på landsdækkende,’ som det lyder fra ministeriet.

De nye mobilmaster er opsat af både Banedanmark og af teleselskaberne. De er blevet opsat for bedre dækning mellem eksempelvis Roskilde og Kalundborg (fem styks), mellem Middelfart og Esbjerg (fem styks), mellem Vejle og Skanderborg (fem styks) og mellem Skanderborg og Herning (fem styks).

Du kan se mere om, hvor masterne er blevet opsat hos Transportministeriet her.

Overgang fra NemID til MitID er indledt: Borgere skal opdatere

Den formelle overgang fra NemID til den nye MitID-løsning er nu formelt i gang.

Digitaliseringsstyrelsen meddeler, at overgangen vil kræve, at de borgere, der har udstedt NemID online, opdaterer de ID-data, som er knyttet til deres NemID i dag.

Det kommer til at ske ved indscanning af pas efter samme model, som vi fornylig har set det ved oprettelse af Kørekort-app, hvor man med mobiltelefonen scanner sit pas.

“Med den seneste opdatering af NemID nøgleapp er det nu muligt at scanne sit pas og dermed bekræfte sin identitet,” meddeler styrelsen.

Herfra meddeler man, at styrelsen vil kontakte brugere, der skal opdatere deres NemID, direkte.

Du kan læse mere hos Digitaliseringsstyrelsen her.

Teknologiforståelse til Grønland

Vi bliver lidt i uddannelsessektoren, for stifter og idemand bag skolekode-projektet Coding Pirates, Martin Exner, er på vej til Grønland, hvor han sammen med Malte von Sehested skal opstarte et nyt modul på læreruddannelsen i Nuuk i teknologi-forståelse.

I det kommende år skal de to tech-folk undervise online og fysisk i Nuuk i tæt samarbejde med seminarie og dets lektorer.

Hele projektet finansieres iøvigt af Tele-Post.

CanopyLab får ny COO

Fremadstormende danske CanopyLab får ny COO i skikkelse af Lise Andersen-Alstrup, som i de seneste par år har været såkaldt Chief Learning Officer i selskabet.

Hun siger til Innovator Q, at det er en ‘spændende udfordring.’

Selskabet har i dag 48 medarbejdere i Danmark, Columbia, Peru, Vietnam og USA og går efter mindst en fordobling inden for de kommende 10 måneder.

CanopyLab står bag en digitaliseret og social læringsplatform og blev tidligere på året nomineret til prisen som ‘Future Unicon Europa.’

Det kan du læse mere om her: Danske CanopyLAB kan blive Danmarks næste 'unicorn' med en værdi på mere end milliard dollar: "Vi er jo meget ombejlede. Det er en meget privilegeret situation"

Alm. Brand opretter ny enhed for digitale platforme med 90 medarbejdere

Alm. Brand opretter en ny enhed for digitale platforme, som kommer til at bestå af 90 medarbejdere.

De får til opgave at samle forsikringsselskabets digitale platforme i forbindelse med selskabets strategiske samarbejder.

CIO Kristian Hjort-Madsen har nu indsat Line Vad Østergaard som direktør for den ny enhed.

Hun har i de seneste seks år været underdirektør i Alm. Brand med ansvar for nogle af de største platformsleverancer i selskabet - blandt andet partnerskabet med Sydbank.

"Line har senest med stor succes drevet to af vores absolut mest komplekse it-projekter i Alm. Brand, og hun har gjort det med øje for strategien og de små detaljer. Hun er derfor det helt rette match. Line kommer med en masse erfaring, hun er et fantastisk menneske og en dygtig leder, der navigerer sikkert, selvom der dukker uforudsete udfordringer op," lyder det fra Kristian Hjort-Madsen.

Agil transformation er afhængig af kompetencer og topledelse

Udviklernes kompetencer og topledelsens engagement af de mest afgørende faktorer, hvis man skal gennemføre en vellykket agil transformation af en virksomheds software-udvikling, lyder konklusionen i et flerårigt studie fra Aalborg Universitet.

Til gengæld er mellemledernes rolle mindre vigtig.

“Studiets vigtigste resultat er en model, der kan hjælpe ledelsen med planlægning og effektiv gennemførelse af en agil transformation,” lyder det fra universitetet.

Bag studiet står lektor Daniel Russo fra Institut for Datalogi.

Universitetet meddeler, at han med resultaterne i hånden nu vil søge at “forbedre effektiviteten i Scrum-teams ved hjælp af et evidens-baseret værktøj, som bliver stillet gratis til rådighed, og som allerede anvendes af over 5.000 teams,”

Du kan læse mere om undersøgensen her: Scrumteamsurvey.org.