Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft vil have dig til at vælge default-browser for hver fil-type, hvis du vil skifte væk fra Edge i Windows 11

Microsoft bliver mødt med kritik over, at det med den kommende Windows 11 bliver en langt mere kompliceret affære at vælge en anden browser end Microsofts egen Edge.

Microsoft står til at gøre til det en kompliceret proces at vælge default-browser i det kommende styresystem Windows 11.

Som Microsofts styresystem bliver Windows 11 leveret med Microsoft-browseren Edge som standards-browser.

Ønsker man som bruger at vælge en anden browser som standard-browser - eksempelvis Googles Chrome-browser - skal man igennem en relativt kompliceret proces med flere skridt end i den nuværende Windows 10 - som flere af Microsofts rivaler på browserområdet også har kritiseret.

Windows 11 er for tiden i preview og har altså ikke fundet sin endelige form endnu.

I preview-versionen skal man som bruger for at skifte default-browser igennem settings-->Apps-->Default Apps. Og her skal man så vælge sin default-app som Chrome, Firefox eller en anden på hver fil og link-type fremfor blot at vælge en default-browser, der gælder hele paletten rundt.

Ifølge ZDNet skal man således eksempelvis vælge Chrome-browser specifikt for hver eneste af de følgende fil- og sitetyper: HTM, HTML, PDF, SHTML, SVG, WEBP, XHT, XHTML, FTP, HTTP og HTTPS.

ZDNet konkluderer dog, at det faktisk er ret nemt at vælge default-browser per filtype i Windows 11, som systemet fremstår i preview-udgaven - men at de mange valgmuligheder kan få folk til at give op undervejes og altså dermed automatisk vælge Edge.

Ifølge mediet mødes brugerne desuden med en tekst fra Microsoft, hvis de ønsker at skifte browser i ‘Default App’-funktionen.

Den lyder: “Før du skifter, så prøv Microsoft Edge. Den er hurtig, sikker og bygget til Windows 11.”

Det får tysk-japanske Hiroshi Lockheimer - der er en af opfinderne af Android - til på Twitter at skrive, at han ‘håber,’ at der blot er tale om en preview til udviklerne.

“Dette er fra selskabet, der hævder at være det mest åbne med de fleste valgmuligheder,” skriver han her.

Microsoft meddeler til ZDNet, at selskabet efter feedback fra kunderne vil gøre det muligt for brugerne at håndtere default-settings på et ‘mere detaljeret niveau.’

Derved vil selskabet ‘eliminere app-kategorier og ophæve alle apps til øverste niveau, når det gælder default-oplevelsen.’

Microsoft meddeler samtidig, at Windows 11 ikke bliver en fastlagt størrelse fra begyndelsen.

“Windows 11 vil fortsætte med at udvikle sig over tid,” lyder det fra selskabet.Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.