Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft vil have dig til at vælge default-browser for hver fil-type, hvis du vil skifte væk fra Edge i Windows 11

Microsoft bliver mødt med kritik over, at det med den kommende Windows 11 bliver en langt mere kompliceret affære at vælge en anden browser end Microsofts egen Edge.

Microsoft står til at gøre til det en kompliceret proces at vælge default-browser i det kommende styresystem Windows 11.

Som Microsofts styresystem bliver Windows 11 leveret med Microsoft-browseren Edge som standards-browser.

Ønsker man som bruger at vælge en anden browser som standard-browser - eksempelvis Googles Chrome-browser - skal man igennem en relativt kompliceret proces med flere skridt end i den nuværende Windows 10 - som flere af Microsofts rivaler på browserområdet også har kritiseret.

Windows 11 er for tiden i preview og har altså ikke fundet sin endelige form endnu.

I preview-versionen skal man som bruger for at skifte default-browser igennem settings-->Apps-->Default Apps. Og her skal man så vælge sin default-app som Chrome, Firefox eller en anden på hver fil og link-type fremfor blot at vælge en default-browser, der gælder hele paletten rundt.

Ifølge ZDNet skal man således eksempelvis vælge Chrome-browser specifikt for hver eneste af de følgende fil- og sitetyper: HTM, HTML, PDF, SHTML, SVG, WEBP, XHT, XHTML, FTP, HTTP og HTTPS.

ZDNet konkluderer dog, at det faktisk er ret nemt at vælge default-browser per filtype i Windows 11, som systemet fremstår i preview-udgaven - men at de mange valgmuligheder kan få folk til at give op undervejes og altså dermed automatisk vælge Edge.

Ifølge mediet mødes brugerne desuden med en tekst fra Microsoft, hvis de ønsker at skifte browser i ‘Default App’-funktionen.

Den lyder: “Før du skifter, så prøv Microsoft Edge. Den er hurtig, sikker og bygget til Windows 11.”

Det får tysk-japanske Hiroshi Lockheimer - der er en af opfinderne af Android - til på Twitter at skrive, at han ‘håber,’ at der blot er tale om en preview til udviklerne.

“Dette er fra selskabet, der hævder at være det mest åbne med de fleste valgmuligheder,” skriver han her.

Microsoft meddeler til ZDNet, at selskabet efter feedback fra kunderne vil gøre det muligt for brugerne at håndtere default-settings på et ‘mere detaljeret niveau.’

Derved vil selskabet ‘eliminere app-kategorier og ophæve alle apps til øverste niveau, når det gælder default-oplevelsen.’

Microsoft meddeler samtidig, at Windows 11 ikke bliver en fastlagt størrelse fra begyndelsen.

“Windows 11 vil fortsætte med at udvikle sig over tid,” lyder det fra selskabet.