Artikel top billede

Bøger: Kulsort fantasytrilogi afsluttes til september

I september udkommer sidste bind i Joe Abercrombies fantasytrilogi Age of Madness, og det er præcis lige så underholdende, amoralsk og indebrændt som de tre forgængere i First Law Trilogy.

Lige siden Ringenes Herre har langt de fleste fantasybøger fokuseret på det entydigt godes kamp mod det entydigt onde.

Samtidig har man næsten altid kunnet åbne bogen med en rimelig formodning om, at det i sidste ende går de slemme typer skidt.

Sådan er det ikke med bøgerne fra Joe Abercrombies hånd. Han er om muligt endnu mere indebrændt og uforudsigelig end George R.R. Martin, når han er bedst. Samtidig er Abercrombies personer ofte nogle ganske amoralske og traumatiserede typer.

De er pragmatikere, der gerne griber til sværdet og heller ikke altid går i vejen for at spænde en modstander fast til en hård og ubehagelig bænk med reb, træk og trisser, der kan gøre vedkommende en del længere i en fart. Abercrombies verden er ikke altid et rart sted.

Til gengæld er bøgerne gennemsyret af sort humor og ofte svært underholdende. Det gjaldt både de tre bøger i First Law Trilogy, som vi tidligere har skrevet om, men også de nyere bøger i The Age of Madness.

Den første bog i The Age of Madness hedder A Little Hatred, mens den næste bærer titlen The Trouble with Peace. Endelig hedder tredje og sidste bind The Wisdom of Crowds og udkommer 14. september.

Trilogien følger bl.a. efterkommere af hovedpersonerne fra First Law Trilogy, mens de forsøger at overleve – og træde deres fjender under fode – i en tid, hvor maskinerne så småt er ved at overtage, men magien nægter at dø helt.

De tre bøger i The Age of Madness kan læses uden man har været omkring First Law Trilogy, men det øger dog fornøjelsen lidt at have kendskab til forgængerne.

Titel: The Age of Madness består af A Little Hatred, The Trouble with Peace, The Wisdom of Crowds (udkommer 14. september) / Forfatter: Joe Abercrombie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere