Artikel top billede

Bøger: Kulsort fantasytrilogi afsluttes til september

I september udkommer sidste bind i Joe Abercrombies fantasytrilogi Age of Madness, og det er præcis lige så underholdende, amoralsk og indebrændt som de tre forgængere i First Law Trilogy.

Lige siden Ringenes Herre har langt de fleste fantasybøger fokuseret på det entydigt godes kamp mod det entydigt onde.

Samtidig har man næsten altid kunnet åbne bogen med en rimelig formodning om, at det i sidste ende går de slemme typer skidt.

Sådan er det ikke med bøgerne fra Joe Abercrombies hånd. Han er om muligt endnu mere indebrændt og uforudsigelig end George R.R. Martin, når han er bedst. Samtidig er Abercrombies personer ofte nogle ganske amoralske og traumatiserede typer.

De er pragmatikere, der gerne griber til sværdet og heller ikke altid går i vejen for at spænde en modstander fast til en hård og ubehagelig bænk med reb, træk og trisser, der kan gøre vedkommende en del længere i en fart. Abercrombies verden er ikke altid et rart sted.

Til gengæld er bøgerne gennemsyret af sort humor og ofte svært underholdende. Det gjaldt både de tre bøger i First Law Trilogy, som vi tidligere har skrevet om, men også de nyere bøger i The Age of Madness.

Den første bog i The Age of Madness hedder A Little Hatred, mens den næste bærer titlen The Trouble with Peace. Endelig hedder tredje og sidste bind The Wisdom of Crowds og udkommer 14. september.

Trilogien følger bl.a. efterkommere af hovedpersonerne fra First Law Trilogy, mens de forsøger at overleve – og træde deres fjender under fode – i en tid, hvor maskinerne så småt er ved at overtage, men magien nægter at dø helt.

De tre bøger i The Age of Madness kan læses uden man har været omkring First Law Trilogy, men det øger dog fornøjelsen lidt at have kendskab til forgængerne.

Titel: The Age of Madness består af A Little Hatred, The Trouble with Peace, The Wisdom of Crowds (udkommer 14. september) / Forfatter: Joe Abercrombie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere