Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Huawei får sjælden tilladelse i USA: Må købe mikrochips til biler for millioner af dollars

Huawei har fået godkendt en licensansøgning, der betyder, at selskabet må købe automobil-chips fra amerikanske virksomheder. Denne godkendelse er en sjældenhed, da det kinesiske tech-selskab har været ramt af stramme handelsrestriktioner fra amerikansk hold.

Efter en sortlistning i USA har Huawei haft meget svært ved at handle med amerikanske virksomheder.

Men nu har den kinesiske tele- og netværksgigant fået godkendt licensansøgninger til at købe chips til biler fra amerikanske virksomheder, skriver Reuters.

Licenserne har værdi på flere hundrede millioner af dollar, som Huawei nu kan købe ind for til sin forretning med bilkomponenter.

Under Donald Trumps regeringsperiode i Det Hvide Hus blev Huawei og en række andre tech-selskaber ramt af flere seriøse handelsrestriktioner.

Sanktionerne har blandt andet afskåret selskabet fra vigtige forsyningskæder, hvilket blandt andet fik Huawei til at frasælge mobilbrandet Honor.

Sidenhen har Joe Biden kun forstærket denne politik. Huawei har ikke måtte købe amerikanske licenser til at bruge i 5G-enheder eksempelvis.

Men nu forlyder det sig, at amerikanske myndigheder har givet Huawei lov til at købe chips og komponenter til eksempelvis videoskærme og sensorer inden for bilindustrien.

Ifølge mediet er det komponenter, der ikke anses for værende sofistikerede, hvilket sænker barren for, hvad amerikanerne er villige til at sælge, lyder det.

Denne handelstilladelse sker ligeledes efter, at Huawei delvist har sadlet om, hvor der blandt andet er kommet fokus på en forretning med elbiler.

Huawei har nemlig mødt meget modstand fra den vestlige verden, både hvad angår smartphones men også salg af 5G- og telekommunikationsudstyr, hvor selskabet ellers er verdens største producent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere