Artikel top billede

Huawei får sjælden tilladelse i USA: Må købe mikrochips til biler for millioner af dollars

Huawei har fået godkendt en licensansøgning, der betyder, at selskabet må købe automobil-chips fra amerikanske virksomheder. Denne godkendelse er en sjældenhed, da det kinesiske tech-selskab har været ramt af stramme handelsrestriktioner fra amerikansk hold.

Efter en sortlistning i USA har Huawei haft meget svært ved at handle med amerikanske virksomheder.

Men nu har den kinesiske tele- og netværksgigant fået godkendt licensansøgninger til at købe chips til biler fra amerikanske virksomheder, skriver Reuters.

Licenserne har værdi på flere hundrede millioner af dollar, som Huawei nu kan købe ind for til sin forretning med bilkomponenter.

Under Donald Trumps regeringsperiode i Det Hvide Hus blev Huawei og en række andre tech-selskaber ramt af flere seriøse handelsrestriktioner.

Sanktionerne har blandt andet afskåret selskabet fra vigtige forsyningskæder, hvilket blandt andet fik Huawei til at frasælge mobilbrandet Honor.

Sidenhen har Joe Biden kun forstærket denne politik. Huawei har ikke måtte købe amerikanske licenser til at bruge i 5G-enheder eksempelvis.

Men nu forlyder det sig, at amerikanske myndigheder har givet Huawei lov til at købe chips og komponenter til eksempelvis videoskærme og sensorer inden for bilindustrien.

Ifølge mediet er det komponenter, der ikke anses for værende sofistikerede, hvilket sænker barren for, hvad amerikanerne er villige til at sælge, lyder det.

Denne handelstilladelse sker ligeledes efter, at Huawei delvist har sadlet om, hvor der blandt andet er kommet fokus på en forretning med elbiler.

Huawei har nemlig mødt meget modstand fra den vestlige verden, både hvad angår smartphones men også salg af 5G- og telekommunikationsudstyr, hvor selskabet ellers er verdens største producent.
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

WSP Danmark A/S

MicroStation konsulent

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Consultant - Finance, Insurance, Pension
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere