Artikel top billede

Huawei får sjælden tilladelse i USA: Må købe mikrochips til biler for millioner af dollars

Huawei har fået godkendt en licensansøgning, der betyder, at selskabet må købe automobil-chips fra amerikanske virksomheder. Denne godkendelse er en sjældenhed, da det kinesiske tech-selskab har været ramt af stramme handelsrestriktioner fra amerikansk hold.

Efter en sortlistning i USA har Huawei haft meget svært ved at handle med amerikanske virksomheder.

Men nu har den kinesiske tele- og netværksgigant fået godkendt licensansøgninger til at købe chips til biler fra amerikanske virksomheder, skriver Reuters.

Licenserne har værdi på flere hundrede millioner af dollar, som Huawei nu kan købe ind for til sin forretning med bilkomponenter.

Under Donald Trumps regeringsperiode i Det Hvide Hus blev Huawei og en række andre tech-selskaber ramt af flere seriøse handelsrestriktioner.

Sanktionerne har blandt andet afskåret selskabet fra vigtige forsyningskæder, hvilket blandt andet fik Huawei til at frasælge mobilbrandet Honor.

Sidenhen har Joe Biden kun forstærket denne politik. Huawei har ikke måtte købe amerikanske licenser til at bruge i 5G-enheder eksempelvis.

Men nu forlyder det sig, at amerikanske myndigheder har givet Huawei lov til at købe chips og komponenter til eksempelvis videoskærme og sensorer inden for bilindustrien.

Ifølge mediet er det komponenter, der ikke anses for værende sofistikerede, hvilket sænker barren for, hvad amerikanerne er villige til at sælge, lyder det.

Denne handelstilladelse sker ligeledes efter, at Huawei delvist har sadlet om, hvor der blandt andet er kommet fokus på en forretning med elbiler.

Huawei har nemlig mødt meget modstand fra den vestlige verden, både hvad angår smartphones men også salg af 5G- og telekommunikationsudstyr, hvor selskabet ellers er verdens største producent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.