Huawei på vej med strategisk skifte: Vil producere elbiler

Kinesiske Huawei kan være på vej til at sparke døren ind til elbilsmarkedet. Ifølge Reuters er selskabet i gang med at designe elbiler, der skal lanceres under Huawei-navnet i den nære fremtid.

Huawei er på vej med et uventet gearskifte.

Den kinesiske tech-gigant planlægger sin indtræden på markedet for elbiler.

Ifølge Reuters kan selskabet allerede ende med at sende modeller på gaden i år.

Huawei skulle blandt andet være i dialog med det statsejede selskab, Changan Automobile, samt andre nationale bilfabrikanter om at benytte deres faciliteter til at producere elbiler under Huawei-navnet.

Det bekræfter en række anonyme kilder overfor mediet.

Planen varsler potentielt et stort strategiskifte for selskabet, der i godt to år har været hårdt presset fra amerikansk hold med adskillige sanktioner hængende over hovedet.

Sanktionerne har blandt andet afskåret selskabet fra vigtige forsyningskæder, hvilket blandt andet fik Huawei til at frasælge mobilbrandet Honor, skriver mediet.

Samtidig har presset fra den vestlige verden hindret Huaweis salg af 5G- og telekommunikationsudstyr, hvor selskabet ellers er verdens største producent.

Læs også: Tesla anklager tidligere ansat for at stjæle kildekode: Uploadede 300.000 filer til iCloud før han skiftede til kinesisk konkurrent

Donald Trump har kørt en hård kurs mod selskabet, men selv med den nye Biden-regering ser scenariet ikke ud til at ændre sig synderligt, lyder det.

Ifølge mediets kilder er Huawei allerede i færd med at designe elbilerne samtidig med, at selskabet er gået i dialog med kinesiske leverandører med målet om at kunne lancere projektet så tidligt som i år.

En talsperson fra Huawei har dog afvist, at selskabet planlægger at designe og producere elbiler under eget navn.

"Huawei er ikke en bilproducent. Men gennem ICT (informations- og kommunikationsteknologi red.) sigter vi mod at blive en digital bil-orienteret og komponent-leverandør, der skal gøre producenter af originale reservedele i stand til at bygge bedre køretøjer," lyder det.

Læs også: Blærede biler, bærbare og byer: Her er de tech-trends vi ser allermest frem til i 2021

Elbilsmarkedet i Kina har oplevet hastig vækst de sidste år, da flere kinesiske millionbyer blandt andet døjer med kronisk luftforurening.

Landet har allerede en række hastigt voksende elbilsproducenter såsom Nio, Aiways, Maxus og Xpeng.

Derudover har kinesiske tech-selskaber som søgegiganten Baidu og iPhone-producenten Foxconn meldt deres indtræden på elbilsmarkedet den seneste tid.

læs også: IPhone-leverandør skal bygge 250.000 elbiler for dansk producentPremium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.