Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Huawei på vej med strategisk skifte: Vil producere elbiler

Kinesiske Huawei kan være på vej til at sparke døren ind til elbilsmarkedet. Ifølge Reuters er selskabet i gang med at designe elbiler, der skal lanceres under Huawei-navnet i den nære fremtid.

Huawei er på vej med et uventet gearskifte.

Den kinesiske tech-gigant planlægger sin indtræden på markedet for elbiler.

Ifølge Reuters kan selskabet allerede ende med at sende modeller på gaden i år.

Huawei skulle blandt andet være i dialog med det statsejede selskab, Changan Automobile, samt andre nationale bilfabrikanter om at benytte deres faciliteter til at producere elbiler under Huawei-navnet.

Det bekræfter en række anonyme kilder overfor mediet.

Planen varsler potentielt et stort strategiskifte for selskabet, der i godt to år har været hårdt presset fra amerikansk hold med adskillige sanktioner hængende over hovedet.

Sanktionerne har blandt andet afskåret selskabet fra vigtige forsyningskæder, hvilket blandt andet fik Huawei til at frasælge mobilbrandet Honor, skriver mediet.

Samtidig har presset fra den vestlige verden hindret Huaweis salg af 5G- og telekommunikationsudstyr, hvor selskabet ellers er verdens største producent.

Læs også: Tesla anklager tidligere ansat for at stjæle kildekode: Uploadede 300.000 filer til iCloud før han skiftede til kinesisk konkurrent

Donald Trump har kørt en hård kurs mod selskabet, men selv med den nye Biden-regering ser scenariet ikke ud til at ændre sig synderligt, lyder det.

Ifølge mediets kilder er Huawei allerede i færd med at designe elbilerne samtidig med, at selskabet er gået i dialog med kinesiske leverandører med målet om at kunne lancere projektet så tidligt som i år.

En talsperson fra Huawei har dog afvist, at selskabet planlægger at designe og producere elbiler under eget navn.

"Huawei er ikke en bilproducent. Men gennem ICT (informations- og kommunikationsteknologi red.) sigter vi mod at blive en digital bil-orienteret og komponent-leverandør, der skal gøre producenter af originale reservedele i stand til at bygge bedre køretøjer," lyder det.

Læs også: Blærede biler, bærbare og byer: Her er de tech-trends vi ser allermest frem til i 2021

Elbilsmarkedet i Kina har oplevet hastig vækst de sidste år, da flere kinesiske millionbyer blandt andet døjer med kronisk luftforurening.

Landet har allerede en række hastigt voksende elbilsproducenter såsom Nio, Aiways, Maxus og Xpeng.

Derudover har kinesiske tech-selskaber som søgegiganten Baidu og iPhone-producenten Foxconn meldt deres indtræden på elbilsmarkedet den seneste tid.

læs også: IPhone-leverandør skal bygge 250.000 elbiler for dansk producent