Artikel top billede

Oplevelsescenter: Kom ind i kampen som en ægte viking

Der er vikinger alle vegne i disse år, så hvorfor ikke selv kaste sig ind i løjerne og tage en dag som ægte viking?

Vi er nok en del, der stadig er lidt flade på oplevelseskontoen og trænger til at prøve noget, der involverer mere end bare at være tilskuer.

Og det er der heldigvis råd for denne efterårssæson, hvor Ribe VikingeCenter inviterer til at blive en del af hverdagen, som den blev levet for mange hundrede år siden.

Ribe VikingeCenter er – som navnet antyder – ikke et museum. Det er et oplevelses- og forsøgscenter, hvor man rekonstruerer og levendegør vikingernes liv og dagligdag fra år 700 til år 1000 i Danmark og Nordens ældste by Riba (som Ribe oprindeligt hed) og Riba vikingemarked.

Det er live action med lyslevende vikinger og indbyggere, der går, arbejder, træner, handler og kæmper, så man kan komme helt tæt på.

Man vil formentlig også rende ind i en af de historiske gæster fra det store udland, der tilbage i vikingetiden gerne rejste mange hundrede kilometer for at komme til byen og markedet, der var et vigtigt handelsknudepunkt.

Som besøgende vil man derfor opleve en livlig summen af tungemål fra hele Europa, og der er næsten garanti for, at en af dem vil lægge op til en hyggelig sludder.

Men man behøver ikke nøjes med at snakke dagen væk eller være tilskuer. Indbyggerne i Riba opfordrer nemlig hele tiden deres gæster til at deltage i løjerne.

På en helt almindelig dag dette efterår kan man både lære vikingernes lege og spil, prøve en vikingekappe og -hue, få en rigtig vikingehjelm på og mærke, hvor tungt krigerens sværd og skjold var.

Er man lidt mere eventyrlysten, kan man teste sin hurtighed og teknik på krigernes træningsbane, eller være med til krigertræning (for børn mellem 7 og 13 år).

Men er man ikke til at svinge sværd og hede drømme om nedbrændte engelske klostre, kan man også bare male noget mel på drejekværnen og bage et fladbrød ved ildstedet.

Ribe VikingeCenter har mange særlige temadage med eksempelvis bueskydning eller falkonershow.

Oplevelsescentret, hvor man kan går rundt blandt indbyggerne og deltage i deres hverdagsliv, er dog åbent hver dag fra klokken 10:00-15:30 mandag til fredag frem til d. 22. oktober, og når man har betalt sin entré, er det hele gratis. Ifølge Ribe VikingeCenter bruger deres gæster typisk 3-4 timer på at nå nejen rundt.

Læs mere her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere