Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Oplevelsescenter: Kom ind i kampen som en ægte viking

Der er vikinger alle vegne i disse år, så hvorfor ikke selv kaste sig ind i løjerne og tage en dag som ægte viking?

Vi er nok en del, der stadig er lidt flade på oplevelseskontoen og trænger til at prøve noget, der involverer mere end bare at være tilskuer.

Og det er der heldigvis råd for denne efterårssæson, hvor Ribe VikingeCenter inviterer til at blive en del af hverdagen, som den blev levet for mange hundrede år siden.

Ribe VikingeCenter er – som navnet antyder – ikke et museum. Det er et oplevelses- og forsøgscenter, hvor man rekonstruerer og levendegør vikingernes liv og dagligdag fra år 700 til år 1000 i Danmark og Nordens ældste by Riba (som Ribe oprindeligt hed) og Riba vikingemarked.

Det er live action med lyslevende vikinger og indbyggere, der går, arbejder, træner, handler og kæmper, så man kan komme helt tæt på.

Man vil formentlig også rende ind i en af de historiske gæster fra det store udland, der tilbage i vikingetiden gerne rejste mange hundrede kilometer for at komme til byen og markedet, der var et vigtigt handelsknudepunkt.

Som besøgende vil man derfor opleve en livlig summen af tungemål fra hele Europa, og der er næsten garanti for, at en af dem vil lægge op til en hyggelig sludder.

Men man behøver ikke nøjes med at snakke dagen væk eller være tilskuer. Indbyggerne i Riba opfordrer nemlig hele tiden deres gæster til at deltage i løjerne.

På en helt almindelig dag dette efterår kan man både lære vikingernes lege og spil, prøve en vikingekappe og -hue, få en rigtig vikingehjelm på og mærke, hvor tungt krigerens sværd og skjold var.

Er man lidt mere eventyrlysten, kan man teste sin hurtighed og teknik på krigernes træningsbane, eller være med til krigertræning (for børn mellem 7 og 13 år).

Men er man ikke til at svinge sværd og hede drømme om nedbrændte engelske klostre, kan man også bare male noget mel på drejekværnen og bage et fladbrød ved ildstedet.

Ribe VikingeCenter har mange særlige temadage med eksempelvis bueskydning eller falkonershow.

Oplevelsescentret, hvor man kan går rundt blandt indbyggerne og deltage i deres hverdagsliv, er dog åbent hver dag fra klokken 10:00-15:30 mandag til fredag frem til d. 22. oktober, og når man har betalt sin entré, er det hele gratis. Ifølge Ribe VikingeCenter bruger deres gæster typisk 3-4 timer på at nå nejen rundt.

Læs mere her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.