Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen) (Foto: Dan Jensen)

Microsoft sender Java 7 på pension til sommer: Du bør allerede nu skifte til Java 8 eller Java 11

Microsoft sender Java 7 til de evige jagtmarker til sommer, hvor selskabet for altid vil stoppe med at opdatere programmet. Du bør allerede nu overveje at opgradere, lyder det fra selskabet.

Microsoft sender om mindre end et år Java 7 til de evige jagtmarker fra Azure App Service, hvor Microsoft vil stoppe helt med at udsende opdateringer og sikkerheds-patches til teknologien.

Det kommer helt præcist til at ske 29. juli 2022, hvor Microsoft vil udsende den definitivt allersidste opdatering til Java 7 i Azure App Service.

Azure App Service anvendes som bekendt til alskens værktøjer til web-applikationer - herunder Ruby, Python, PHP, .Net og Java.

Opgrader nu

Selv om der altså er et stykke tid til denne sidste nadver, så opfordrer Microsoft alle brugere til hurtigst muligt at bide i det sure æble og opgradere til enten Java 8 eller Java 11.

“Opgrader dine Web Apps til Java 11 eller Java 8 for at minimere risiko og potentielle sårbarheder,” lyder det fra Microsoft.

Skal det være den eller den anden version afhænger helt og holdent af de workloads, som Java-versionen skal anvendes til,

Java 11 står til i LTS-releasen [Long Term Support, red] af OpenJDK at bliver supporteret helt frem til oktober 2024, mens den kommende Java 17 vil modtage opdateringer og lignende fra Microsoft frem til i hvert fald september 2027.