Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

KMD-selskabet Edlund taber millioner af kroner for tredje år i træk

KMD-selskabet Edlund lander for tredje år i træk million-underskud og taber næsten syv millioner kroner på driften, mens omsætningen dykker med 10 procent. Selskabet har sagt farvel til næsten hver tredje medarbejder.

KMD-selskabet Edlund taber for tredje år i træk millioner af kroner, mens omsætningen dykker, og selve den livsvigtige drift giver underskud i million-klassen.

Selskabets netop offentliggjorde regnskab for det forskudte regnskabsår 2020/21 - der går fra 1. april til 31. marts - viser, at det i de seneste tre år har tabt samlet set næsten 15 millioner kroner på bundlinien.

Edlund har på den rå drift - altså uden medregning af diverse finansielle teknikaliteter - tabt 6,9 millioner kroner i det seneste år.

Det er selskabets største driftsunderskud til dato. Edlund har tabt penge på driften hvert år i de seneste tre år og har her samlet set landet driftsunderskud på 13,4 millioner kroner.

Edlund har i det seneste år skåret kraftigt ned for mandskabet, som er blevet reduceret med hele 32 procent i forhold til forrige regnskabsår - altså hver tredje stilling

Det svarer til, at Edlund har fjernet 79 fuldtidsstillinger fra organisationen, som i gennemsnit i regnskabsåret bestod af 166 fuldtidsstillinger.

Årsregnskabet viser da også, at Edlunds soliditetsgrad - som jo er udtryk for selskabets evne til at bære underskud - er styrtdykket i de senere år i takt med, at underskuddene har ramt selskabet.

Edlunds ledelse med direktør Gert Bendsen i spidsen skriver i regnskabs-beretningen, at den finder resultatet tilfredsstillende.

“Resultatet er faldet i forhold til forrige år på grund af faldende omsætning på professionelle services efter færdiggørelse af et stort implementerings-projekt,” lyder det fra Edlund.

Til ITWatch siger Gert Bendsen, at det drejer sig om færdiggørelse af et stort projekt hos Velliv.

Han peger her på, at underskuddet blandt andet skyldes, at Edlund er blevet forsinket med at levere en standardløsning til Pensam, som i sommer blev sendt i test.

Hertil kommer, at Edlund er i gang med omlægge fra konsulentsalg til licenssalg, hvilket også har ramt toplinien.

Du finder hele Edlunds regnskab her.Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.