Artikel top billede

Voksende SoMe-bevægelse opfordrer til bitcoin-køb for småbeløb til støtte for El Salvador

En ny krypto-bevægele, der skal støtte El Salvador i udrulningen af ny bitcoin-lov, får Bitcoin til at stige.

En voksende bevægelse på sociale medier opfordrer lige nu folk til at købe små mængder Bitcoin til støtte for El Salvadors plan om at gøre krytovalutaen til et lovligt betalingsmiddel i det mellemamerikanske landet.

7. september træder en ny lov i kraft i El Salvador, der har fået brugere på balndt ndet Twitter og Reddit til at diskutere, hvor vidt man skal købe bitcoins til småværdier som 30 dollar - cirka 190 kroner.

Det skriver Bloomberg.

El Salvador er begyndt at installere bitcoin-pengeautomater rundt om i landet for at give borgerne mulighed for at konvertere de digitale poletter til amerikanske dollar.

Derudover her regeringen oprettet en fond på 150 millioner dollars til at bakke om konverteringer af bitcoin til dollar.

Fra i morgen vil salvadoranerne kunne downloade regeringens digitale tegnebog indtaste deres ID-nummer og modtage 30 dollar i bitcoin, sagde finansminister Alejandro Zelaya til lokale medier i sidste måned.

Bevægelsen er at sammenligne med dén der opstod, da små aktionærer prøvede at presse aktiehajer ud af GameStop for få måneder siden.

Det vil være en udfordring for brugerne faktisk at koordinere og gennemføre en sådan plan, vurderer Vijay Ayyar, chef for Asia Pacific med kryptobørsen Luno i Singapore til Bloomberg.

"At sige noget og faktisk gøre det er meget anderledes," sagde han.

Bitcoin steg til næsten 52.000 dollar - 325.700 danske kroner - mandag. Det var det højeste niveau siden maj.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.