Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Voksende SoMe-bevægelse opfordrer til bitcoin-køb for småbeløb til støtte for El Salvador

En ny krypto-bevægele, der skal støtte El Salvador i udrulningen af ny bitcoin-lov, får Bitcoin til at stige.

En voksende bevægelse på sociale medier opfordrer lige nu folk til at købe små mængder Bitcoin til støtte for El Salvadors plan om at gøre krytovalutaen til et lovligt betalingsmiddel i det mellemamerikanske landet.

7. september træder en ny lov i kraft i El Salvador, der har fået brugere på balndt ndet Twitter og Reddit til at diskutere, hvor vidt man skal købe bitcoins til småværdier som 30 dollar - cirka 190 kroner.

Det skriver Bloomberg.

El Salvador er begyndt at installere bitcoin-pengeautomater rundt om i landet for at give borgerne mulighed for at konvertere de digitale poletter til amerikanske dollar.

Derudover her regeringen oprettet en fond på 150 millioner dollars til at bakke om konverteringer af bitcoin til dollar.

Fra i morgen vil salvadoranerne kunne downloade regeringens digitale tegnebog indtaste deres ID-nummer og modtage 30 dollar i bitcoin, sagde finansminister Alejandro Zelaya til lokale medier i sidste måned.

Bevægelsen er at sammenligne med dén der opstod, da små aktionærer prøvede at presse aktiehajer ud af GameStop for få måneder siden.

Det vil være en udfordring for brugerne faktisk at koordinere og gennemføre en sådan plan, vurderer Vijay Ayyar, chef for Asia Pacific med kryptobørsen Luno i Singapore til Bloomberg.

"At sige noget og faktisk gøre det er meget anderledes," sagde han.

Bitcoin steg til næsten 52.000 dollar - 325.700 danske kroner - mandag. Det var det højeste niveau siden maj.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere