Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Voksende SoMe-bevægelse opfordrer til bitcoin-køb for småbeløb til støtte for El Salvador

En ny krypto-bevægele, der skal støtte El Salvador i udrulningen af ny bitcoin-lov, får Bitcoin til at stige.

En voksende bevægelse på sociale medier opfordrer lige nu folk til at købe små mængder Bitcoin til støtte for El Salvadors plan om at gøre krytovalutaen til et lovligt betalingsmiddel i det mellemamerikanske landet.

7. september træder en ny lov i kraft i El Salvador, der har fået brugere på balndt ndet Twitter og Reddit til at diskutere, hvor vidt man skal købe bitcoins til småværdier som 30 dollar - cirka 190 kroner.

Det skriver Bloomberg.

El Salvador er begyndt at installere bitcoin-pengeautomater rundt om i landet for at give borgerne mulighed for at konvertere de digitale poletter til amerikanske dollar.

Derudover her regeringen oprettet en fond på 150 millioner dollars til at bakke om konverteringer af bitcoin til dollar.

Fra i morgen vil salvadoranerne kunne downloade regeringens digitale tegnebog indtaste deres ID-nummer og modtage 30 dollar i bitcoin, sagde finansminister Alejandro Zelaya til lokale medier i sidste måned.

Bevægelsen er at sammenligne med dén der opstod, da små aktionærer prøvede at presse aktiehajer ud af GameStop for få måneder siden.

Det vil være en udfordring for brugerne faktisk at koordinere og gennemføre en sådan plan, vurderer Vijay Ayyar, chef for Asia Pacific med kryptobørsen Luno i Singapore til Bloomberg.

"At sige noget og faktisk gøre det er meget anderledes," sagde han.

Bitcoin steg til næsten 52.000 dollar - 325.700 danske kroner - mandag. Det var det højeste niveau siden maj.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere