Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Voksende SoMe-bevægelse opfordrer til bitcoin-køb for småbeløb til støtte for El Salvador

En ny krypto-bevægele, der skal støtte El Salvador i udrulningen af ny bitcoin-lov, får Bitcoin til at stige.

En voksende bevægelse på sociale medier opfordrer lige nu folk til at købe små mængder Bitcoin til støtte for El Salvadors plan om at gøre krytovalutaen til et lovligt betalingsmiddel i det mellemamerikanske landet.

7. september træder en ny lov i kraft i El Salvador, der har fået brugere på balndt ndet Twitter og Reddit til at diskutere, hvor vidt man skal købe bitcoins til småværdier som 30 dollar - cirka 190 kroner.

Det skriver Bloomberg.

El Salvador er begyndt at installere bitcoin-pengeautomater rundt om i landet for at give borgerne mulighed for at konvertere de digitale poletter til amerikanske dollar.

Derudover her regeringen oprettet en fond på 150 millioner dollars til at bakke om konverteringer af bitcoin til dollar.

Fra i morgen vil salvadoranerne kunne downloade regeringens digitale tegnebog indtaste deres ID-nummer og modtage 30 dollar i bitcoin, sagde finansminister Alejandro Zelaya til lokale medier i sidste måned.

Bevægelsen er at sammenligne med dén der opstod, da små aktionærer prøvede at presse aktiehajer ud af GameStop for få måneder siden.

Det vil være en udfordring for brugerne faktisk at koordinere og gennemføre en sådan plan, vurderer Vijay Ayyar, chef for Asia Pacific med kryptobørsen Luno i Singapore til Bloomberg.

"At sige noget og faktisk gøre det er meget anderledes," sagde han.

Bitcoin steg til næsten 52.000 dollar - 325.700 danske kroner - mandag. Det var det højeste niveau siden maj.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere