Artikel top billede

Open source har enorm økonomisk indvirkning på den europæiske økonomi: Har bidraget med op mod 700 milliarder kroner

Der er seriøs økonomi i open source, slår en ny rapport fra EU-Kommissionen fast. Open source-investeringer har bidraget positivt med op mod 700 milliarder kroner til den europæiske økonomi, lyder det.

I 2018 investerede organisationer og virksomheder inden for EU's grænser omkring en milliard euro i open source-software.

Den investering har bidraget positivt med mellem 65 og 95 milliarder euro til den europæiske økonomi, eller hvad der svarer til mellem cirka 480 og 700 milliarder kroner.

Sådan kan man læse i en ny rapport fra EU-Kommissionen, der belyser den indvirkning, open source-software og open source-hardware har på Den Europæiske Unions økonomi.

Rapporten forudser samtidig, at en stigning på 10 procent i bidragene til open source-software årligt vil betyde en stigning på mellem 0,4 og 0,6 procent i EU's BNP.

Det vil kunne lede til yderligere 600 teknologiske startups i unionen, forudser rapporten.

Også den offentlige sektor rundt om i Europa vil kunne høste markante gevinster ved i stigende grad at satse på open source.

"Den offentlige sektor vil ved at anskaffe open source-software i stedet for proprietær software kunne reducere de samlede ejeromkostninger, undgå vendor lock-in og dermed øge sin digitale autonomi," fremgår det af rapporten.

Som led i undersøgelsen har rapporten fremlagt en række specifikke politiske anbefalinger, der skal lede til øget digital autonomi i de europæiske offentlige sektorer, lede til en mere åben forskning og innovation.

På længere sigt er det målet med undersøgelsen, at resultaterne skal understøtte og forstærke udviklingen og brugen af open source inden for EU's grænser.

Du kan dykke ned i detaljerne fra undersøgelsen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere