Artikel top billede

Open source har enorm økonomisk indvirkning på den europæiske økonomi: Har bidraget med op mod 700 milliarder kroner

Der er seriøs økonomi i open source, slår en ny rapport fra EU-Kommissionen fast. Open source-investeringer har bidraget positivt med op mod 700 milliarder kroner til den europæiske økonomi, lyder det.

I 2018 investerede organisationer og virksomheder inden for EU's grænser omkring en milliard euro i open source-software.

Den investering har bidraget positivt med mellem 65 og 95 milliarder euro til den europæiske økonomi, eller hvad der svarer til mellem cirka 480 og 700 milliarder kroner.

Sådan kan man læse i en ny rapport fra EU-Kommissionen, der belyser den indvirkning, open source-software og open source-hardware har på Den Europæiske Unions økonomi.

Rapporten forudser samtidig, at en stigning på 10 procent i bidragene til open source-software årligt vil betyde en stigning på mellem 0,4 og 0,6 procent i EU's BNP.

Det vil kunne lede til yderligere 600 teknologiske startups i unionen, forudser rapporten.

Også den offentlige sektor rundt om i Europa vil kunne høste markante gevinster ved i stigende grad at satse på open source.

"Den offentlige sektor vil ved at anskaffe open source-software i stedet for proprietær software kunne reducere de samlede ejeromkostninger, undgå vendor lock-in og dermed øge sin digitale autonomi," fremgår det af rapporten.

Som led i undersøgelsen har rapporten fremlagt en række specifikke politiske anbefalinger, der skal lede til øget digital autonomi i de europæiske offentlige sektorer, lede til en mere åben forskning og innovation.

På længere sigt er det målet med undersøgelsen, at resultaterne skal understøtte og forstærke udviklingen og brugen af open source inden for EU's grænser.

Du kan dykke ned i detaljerne fra undersøgelsen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere