Artikel top billede

Streaming: Ny dokumentar fortæller hele historien om håbets præsident – og om alle skuffelserne

HBO-serien Obama: In Pursuit of a More Perfect Union fortæller både om det, der lykkedes for USAs første farvede præsident og om alt det, der ikke blev nær så godt som håbet.

Barack Obama var som bekendt USA's første farvede præsident, og der var knyttet enorme forventninger til hans embedsperiode.

Det er emnet for den nye HBO-dokumentar i tre dele, Obama: In Pursuit of a More Perfect Union.

Her fortæller man dels om Obamas barndom og ungdom, dels om hans opstigen gennem det demokratiske parti, hvor det ikke er nok at være en flink fyr. Man skal også have rundsave på albuerne.

Men Obama: In Pursuit of a More Perfect Union går i sagens natur også i dybden med det, der blev kronen på værket, nemlig Obamas tid som USA's præsident.

Her blev en række af de ønskede tiltag gennemført. Alligevel kan man med en vis ret hævde, at de to perioder, Nummer 44 fik i Det Hvide Hus, ikke levede op til de vilde håb, mange nærede til den ungdommelige og karismatiske senator fra Illinois.

Det lykkedes eksempelvis ikke Obama at trække USA ud hængedyndet i Afghanistan. Guantanamo blev heller ikke lukket, og sundhedsreformen blev mindre omfattende, end både Obama og hans fæller havde håbet.

Der var også flere våben på private hænder, da Obama fratrådte i januar 2017 end otte år forinden. Samtidig følte mange i arbejderklassen – rimeligt eller ej – at demokraterne ikke rigtig lyttede til dem og deres bekymringer, og USA blev kun endnu mere polariseret under Obama.

Under alle omstændigheder svingede pendulet jo den anden vej og gav Trump fire år på adressen 1600 Pennsylvania Avenue.

Mange af disse emner kommer Obama: In Pursuit of a More Perfect Union også omkring, og dokumentaren er oplagt for de, der interesserer sig for samtidshistorie.

Og skulle man få lyst til at vide endnu mere om de amerikanske præsidenter, er det på sin plads at slå endnu et slag for den fremragende danske podcast POTUS fra Heartbearts og Kongressen, som du kan læse mere om her.

Titel: Obama: In Pursuit of a More Perfect Union (3 afsnit) / Kan streames på HBO Nordic




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere