Artikel top billede

Streaming: Ny dokumentar fortæller hele historien om håbets præsident – og om alle skuffelserne

HBO-serien Obama: In Pursuit of a More Perfect Union fortæller både om det, der lykkedes for USAs første farvede præsident og om alt det, der ikke blev nær så godt som håbet.

Barack Obama var som bekendt USA's første farvede præsident, og der var knyttet enorme forventninger til hans embedsperiode.

Det er emnet for den nye HBO-dokumentar i tre dele, Obama: In Pursuit of a More Perfect Union.

Her fortæller man dels om Obamas barndom og ungdom, dels om hans opstigen gennem det demokratiske parti, hvor det ikke er nok at være en flink fyr. Man skal også have rundsave på albuerne.

Men Obama: In Pursuit of a More Perfect Union går i sagens natur også i dybden med det, der blev kronen på værket, nemlig Obamas tid som USA's præsident.

Her blev en række af de ønskede tiltag gennemført. Alligevel kan man med en vis ret hævde, at de to perioder, Nummer 44 fik i Det Hvide Hus, ikke levede op til de vilde håb, mange nærede til den ungdommelige og karismatiske senator fra Illinois.

Det lykkedes eksempelvis ikke Obama at trække USA ud hængedyndet i Afghanistan. Guantanamo blev heller ikke lukket, og sundhedsreformen blev mindre omfattende, end både Obama og hans fæller havde håbet.

Der var også flere våben på private hænder, da Obama fratrådte i januar 2017 end otte år forinden. Samtidig følte mange i arbejderklassen – rimeligt eller ej – at demokraterne ikke rigtig lyttede til dem og deres bekymringer, og USA blev kun endnu mere polariseret under Obama.

Under alle omstændigheder svingede pendulet jo den anden vej og gav Trump fire år på adressen 1600 Pennsylvania Avenue.

Mange af disse emner kommer Obama: In Pursuit of a More Perfect Union også omkring, og dokumentaren er oplagt for de, der interesserer sig for samtidshistorie.

Og skulle man få lyst til at vide endnu mere om de amerikanske præsidenter, er det på sin plads at slå endnu et slag for den fremragende danske podcast POTUS fra Heartbearts og Kongressen, som du kan læse mere om her.

Titel: Obama: In Pursuit of a More Perfect Union (3 afsnit) / Kan streames på HBO Nordic
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere