Artikel top billede

Streaming: Ny dokumentar fortæller hele historien om håbets præsident – og om alle skuffelserne

HBO-serien Obama: In Pursuit of a More Perfect Union fortæller både om det, der lykkedes for USAs første farvede præsident og om alt det, der ikke blev nær så godt som håbet.

Barack Obama var som bekendt USA's første farvede præsident, og der var knyttet enorme forventninger til hans embedsperiode.

Det er emnet for den nye HBO-dokumentar i tre dele, Obama: In Pursuit of a More Perfect Union.

Her fortæller man dels om Obamas barndom og ungdom, dels om hans opstigen gennem det demokratiske parti, hvor det ikke er nok at være en flink fyr. Man skal også have rundsave på albuerne.

Men Obama: In Pursuit of a More Perfect Union går i sagens natur også i dybden med det, der blev kronen på værket, nemlig Obamas tid som USA's præsident.

Her blev en række af de ønskede tiltag gennemført. Alligevel kan man med en vis ret hævde, at de to perioder, Nummer 44 fik i Det Hvide Hus, ikke levede op til de vilde håb, mange nærede til den ungdommelige og karismatiske senator fra Illinois.

Det lykkedes eksempelvis ikke Obama at trække USA ud hængedyndet i Afghanistan. Guantanamo blev heller ikke lukket, og sundhedsreformen blev mindre omfattende, end både Obama og hans fæller havde håbet.

Der var også flere våben på private hænder, da Obama fratrådte i januar 2017 end otte år forinden. Samtidig følte mange i arbejderklassen – rimeligt eller ej – at demokraterne ikke rigtig lyttede til dem og deres bekymringer, og USA blev kun endnu mere polariseret under Obama.

Under alle omstændigheder svingede pendulet jo den anden vej og gav Trump fire år på adressen 1600 Pennsylvania Avenue.

Mange af disse emner kommer Obama: In Pursuit of a More Perfect Union også omkring, og dokumentaren er oplagt for de, der interesserer sig for samtidshistorie.

Og skulle man få lyst til at vide endnu mere om de amerikanske præsidenter, er det på sin plads at slå endnu et slag for den fremragende danske podcast POTUS fra Heartbearts og Kongressen, som du kan læse mere om her.

Titel: Obama: In Pursuit of a More Perfect Union (3 afsnit) / Kan streames på HBO Nordic
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere