Artikel top billede

Brætspil: Send mere ilt, varme og vand til den røde planet

Terraforming Mars: Ares Expedition gør det lidt lettere at opbygge forretningsimperier på Mars.

Brætspil har som bekendt udviklet sig med stormskridt de senere år, og mange spildesignere er fantastisk dygtige til at udvikle spilmekanikker, temaer, interaktion og fortælleformer.

Men med ambitionerne følger undertiden også en vis kompleksitet, der let kan få spillets ejer – samt venner og familie! – til at tabe pusten inden reglerne er læst, gennemgået og forstået.

Tilsvarende er det ikke alle, der har tålmodighed til at bruge 3-4 timer eller mere på et enkelt spil.

Det er flere spildesignere begyndt at have in mente, når de fører deres ideer ud i livet, og det er det helt nye Terraforming Mars: Ares Expedition et eksempel på.

Vi har tidligere skrevet om det fremragende spil Terraforming Mars, der har ligget på BoardGameGeeks liste over de mest populære titler, siden det udkom i 2016.

Men Terraforming Mars er – som mange andre moderne titler – ikke noget, man tager frem, når der lige er en time eller halvanden til overs før aftensmaden. Det tegner Terraforming Mars: Ares Expedition derimod til at være.

Det nye spil har præcis samme tema og overordnede mål som ”storebror”, men er markant hurtigere at sætte sig ind i, at sætte op samt at spille.

Det er et såkaldt engine-building spil, hvor man skal forsøge at sammensætte sine kort på en måde, så de styrker hinanden og hurtigere sikrer den enkelte spiller flere point end modstanderen.

Det sker typisk ved at hæve temperatur, iltindhold og mængden af vand på den røde planet, så den bliver beboelig.

Terraforming Mars: Ares Expedition er også enklere opbygget og med en markant mindre plade end forgængeren, ligesom det er mere velegnet til spil med to-tre deltagere.

Spillet er allerede udkommet som en såkaldt Kickstarter, men bliver angiveligt tilgængeligt i fri handel på det danske marked 1. november.

Så man må formode, at det vil finde sin plads under juletræet hos mange af dem, der ser frem til den dag, hvor menneskeheden første gang sætter fod på den røde planet.

Titel: Terraforming Mars: Ares Expedition (brætspil, engelsk) / Udkommer 1. november
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere