Artikel top billede

Brætspil: Send mere ilt, varme og vand til den røde planet

Terraforming Mars: Ares Expedition gør det lidt lettere at opbygge forretningsimperier på Mars.

Brætspil har som bekendt udviklet sig med stormskridt de senere år, og mange spildesignere er fantastisk dygtige til at udvikle spilmekanikker, temaer, interaktion og fortælleformer.

Men med ambitionerne følger undertiden også en vis kompleksitet, der let kan få spillets ejer – samt venner og familie! – til at tabe pusten inden reglerne er læst, gennemgået og forstået.

Tilsvarende er det ikke alle, der har tålmodighed til at bruge 3-4 timer eller mere på et enkelt spil.

Det er flere spildesignere begyndt at have in mente, når de fører deres ideer ud i livet, og det er det helt nye Terraforming Mars: Ares Expedition et eksempel på.

Vi har tidligere skrevet om det fremragende spil Terraforming Mars, der har ligget på BoardGameGeeks liste over de mest populære titler, siden det udkom i 2016.

Men Terraforming Mars er – som mange andre moderne titler – ikke noget, man tager frem, når der lige er en time eller halvanden til overs før aftensmaden. Det tegner Terraforming Mars: Ares Expedition derimod til at være.

Det nye spil har præcis samme tema og overordnede mål som ”storebror”, men er markant hurtigere at sætte sig ind i, at sætte op samt at spille.

Det er et såkaldt engine-building spil, hvor man skal forsøge at sammensætte sine kort på en måde, så de styrker hinanden og hurtigere sikrer den enkelte spiller flere point end modstanderen.

Det sker typisk ved at hæve temperatur, iltindhold og mængden af vand på den røde planet, så den bliver beboelig.

Terraforming Mars: Ares Expedition er også enklere opbygget og med en markant mindre plade end forgængeren, ligesom det er mere velegnet til spil med to-tre deltagere.

Spillet er allerede udkommet som en såkaldt Kickstarter, men bliver angiveligt tilgængeligt i fri handel på det danske marked 1. november.

Så man må formode, at det vil finde sin plads under juletræet hos mange af dem, der ser frem til den dag, hvor menneskeheden første gang sætter fod på den røde planet.

Titel: Terraforming Mars: Ares Expedition (brætspil, engelsk) / Udkommer 1. november
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere