Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Apple mister topchef for hemmeligt bilprojekt - skifter til bilgigant

Chefen for Apples mystiske og omdiskuterede bilprojekt siger farvel til Silicon Valley-gigant og har takket ja til et nyt job hos Ford.

Det har længe gået vedholdende rygter om, at Apple arbejder målrettet på at udvikle en bil.

Men noget kunne tyde på, at det projekt netop har lidt et tilbageslag.

For bilgiganten Ford oplyser nu i en pressemeddelelse, at selskabet henter den formodede chef for Apples bilprojekt Doug Field.

I sit nye job hos Ford skal han i stedet stå i spidsen for bilgigantens afdeling for avanceret teknologi og indlejrede systemer, og han kommer til at rapportere direkte til Ford administrerende direktør Jim Farley.

Doug Field har tidligere arbejdet på udviklingen af Mac-hardware indtil han i 2013 forlod Apples til fordel for en topstilling hos Tesla. I 2018 returnerede han dog igen til Apple.

Omskiftelig tilværelse

Apples bilprojekt, der går under navnet Project Titan, har levet en omskiftelig tilværelse, og i perioder har det set ud til, at projektet har været på at være dødt.

Men i de seneste år har projektet igen fået ny energi. Det er blandt andet sket i forbindelse med Apples opkøbt af startup-selskabet Drive.ai, der arbejder med udvikle selvkørende teknologi til biler.

Derudover hyrede Apple tidligere på året en tidligere BMW-topchef ved navn Ulrich Kranz, der har arbejdet med at udvikle flere den tyske bilgigants elbiler og som indtil for nylig har været topchef for elbils-firmaet Canoo, som han selv var med til at stifte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere