Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Apple mister topchef for hemmeligt bilprojekt - skifter til bilgigant

Chefen for Apples mystiske og omdiskuterede bilprojekt siger farvel til Silicon Valley-gigant og har takket ja til et nyt job hos Ford.

Det har længe gået vedholdende rygter om, at Apple arbejder målrettet på at udvikle en bil.

Men noget kunne tyde på, at det projekt netop har lidt et tilbageslag.

For bilgiganten Ford oplyser nu i en pressemeddelelse, at selskabet henter den formodede chef for Apples bilprojekt Doug Field.

I sit nye job hos Ford skal han i stedet stå i spidsen for bilgigantens afdeling for avanceret teknologi og indlejrede systemer, og han kommer til at rapportere direkte til Ford administrerende direktør Jim Farley.

Doug Field har tidligere arbejdet på udviklingen af Mac-hardware indtil han i 2013 forlod Apples til fordel for en topstilling hos Tesla. I 2018 returnerede han dog igen til Apple.

Omskiftelig tilværelse

Apples bilprojekt, der går under navnet Project Titan, har levet en omskiftelig tilværelse, og i perioder har det set ud til, at projektet har været på at være dødt.

Men i de seneste år har projektet igen fået ny energi. Det er blandt andet sket i forbindelse med Apples opkøbt af startup-selskabet Drive.ai, der arbejder med udvikle selvkørende teknologi til biler.

Derudover hyrede Apple tidligere på året en tidligere BMW-topchef ved navn Ulrich Kranz, der har arbejdet med at udvikle flere den tyske bilgigants elbiler og som indtil for nylig har været topchef for elbils-firmaet Canoo, som han selv var med til at stifte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.