Artikel top billede

Podcast: Når agilitet skal være mere end bare snak og varm luft

”De Agile Rødder - en podcast om agilitet i praksis” handler om, hvordan man bruger tankerne bag det agile manifest til at optimere alt fra udvikling til samarbejde og problemløsning i bred forstand. Men også om, hvordan det kan gå galt.

Hvis en venlig sjæl stak undertegnede en femmer, hver gang en overentusiastisk mellemleder begyndte at udbrede sig om agilitet, kunne Jeff Bezos godt humme pladsen som verdens mest velhavende.

Ordet har for længst fået sit helt eget felt på alverdens bullshitbingo-plader, og man glemmer nemt, at der ligger en reel metode bag.

Den kan ikke blot gøre udvikling – men også samarbejde og opgaveløsning i almindelighed – mere smidig og velfungerende.

Det er pointen bag en ny podcast kaldet De Agile Rødder - en podcast om agilitet i praksis.

Her fokuserer værterne Line Hviid og Rasmus Gøthgen på, hvordan man omsætter ideen om smidige, selvkørende teams til praksis.

Men de lægger heller ikke skjul på, hvordan selve ideen om agil udvikling og samarbejde let kan blive til mere snak for snakkens skyld.

I en pressemeddelelse om den nye podcast siger værterne blandt andet, at:

”Vi er begejstrede for det agile manifest, der i 2001 lagde grundstenen for den agile tankegang. Men de agile teorier og begreber bliver ofte brugt næsten religiøst. Eller de bliver sat ind i en eller anden PowerPoint-præsentation, der skal vise, at virksomheden følger med tiden, men uden at man har forstået, hvad en agil arbejdsmetode gør ved organisationen.”

”Når dét er scenariet, så er ideen med at være agil pludselig gået fløjten. Og det samme er de mange fordele, man rent faktisk kan få ud af at omfavne den grundlæggende idé fra manifestet. Vi kan begge tale i timevis om hvor fed vi synes, den agile tankegang er, men også om hvordan det kan være svært at omsætte de agile teorier til praksis. Vi synes, der mangler en ærlig snak om erfaringen med de her arbejdsmetoder, og det er derfor, vi har startet podcasten De Agile Rødder.”

Værterne har til sammen mere end 30 års praktisk erfaring med agile arbejdsmetoder, og de planlægger at sende en ny udgave af De Agile Rødder på gaden hver 14. dag.

Første udgave er knap 20 minutter lang og ligger klar på de gængse podcastplatforme. Du kan også læse mere om podcasten og folkene bag her.

Titel: De Agile Rødder – en podcast om agilitet i praksis
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere