Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ikonisk nyhedsdækning af 9/11 er forsvundet på grund af Adobe / Yahoo henter ny topchef fra kendt dating-app / Centralbanker skal forberede sig på digital valuta

Ikonisk nyhedsdækning af 9/11 er forsvundet på grund af Adobe. Yahoo henter ny topchef fra kendt dating-app. Centralbanker skal forberede sig på digital valuta. EU-tilsyn vil se nærmere på Facebook-briller. Salesforce vil hjælpe medarbejdere med at flytte fra Texas.

Godmorgen og velkommen inden for til denne uges første morgen-briefing, hvor vi indleder dagen med et kig på de korte it-nyheder.

Bag tasterne er Jakob Schjoldager, der har ansvaret for dagens morgen-briefing.

Ikonisk nyhedsdækning af 9/11 er forsvundet på grund af Adobe

Weekenden har været præget af 20-året for det skelsættende angreb på World Trade Center i New York. Men en stor del af det ikoniske nyhedsmateriale fra dagen er ikke længere tilgængeligt.

Årsagen skal findes hos Adobe, der sidste år valgte at lukke for supporten af den tidligere altdominerende Flash. Det betyder at en stor del af det digitale materiale fra store nyhedsmedier som CNN, Washington Post og ABC News er gået tabt.

Det skriver CNN.

En stor del af dækningen af terrorangrebet skete blandt andet med såkaldte explainere på mediernes hjemmesider. De krævede Flash for at blive vist, men da Adobe har valgt at lukke ned for supporten er de ikke længere tilgængelige.

”Det her handler om det, jeg kalder internettets kirkegård. Alt der ikke er et stykke tekst eller et faldt billede er dømt til at rådne og dø, når nye måde at levere indhold erstatter det. Jeg føler at internettet rådner endnu hurtigere – ironisk nok – på grund af innovation,” siger Dan Pacheco, formand for journalistisk innovation på Syracuse University i USA til CNN.

Noget af det materiale som CNN selv ikke længere har adgang til, er blandt andet en grafik der forklarer, hvordan så mange mennesker endte med at være spæret inde i tårnet efter angrebet.

Yahoo henter ny topchef fra kendt dating-app

Fredag annoncerede Yahoo at selskabet skifter ud på topposten.

Den nye administrerende direktør bliver Jim Lanzone kommer fra den kendte dating app Tinder, hvor han indtil nu har været direktør, skriver Reuters.

Jim Lanzone kommer til at stå i spidsen for en større satsning på betalende abonnenter hos internetmediet, der blandt andet står bag Yahoo Finance og Yahoo Sports.

Jobskiftet betyder samtidig, at Tinder har udnævnt en ny direktør. Fremover bliver det Renate Nyborg, der samtidig bliver selskabets første kvindelige topchef. Hun har indtil nu været direktør for Tinder i Europa, Afrika og Mellemøsten.

Centralbanker skal forberede sig på digital valuta

Den tidligere chef for Den Europæiske Centralbank Benoit Coeuré opfordrer centralbanker verden over til at indstille sig på, at digitale valutaer bliver en del af dagligdagen.

Han er i dag formand for BIS Innovation Hub, der koordinere arbejdet med digitalisering for centralbanker i hele verden.

Det skriver Børsen.

“Verden er ikke i gang med at vende tilbage til den gamle normal. Og betalinger er et godt eksempel. Pandemien har accelereret den igangværende digitalisering. Mobil- og kontaktløse betalinger er allerede en del af vores hverdag. QR-koder og “køb nu, betal senere”-muligheder bliver mere populære. Handsker, mærker og olympiske uniformer med indbyggede betalingsfunktioner bliver en del af vinter-OL i Beijing,” siger Benoit Coeuré ifølge avisen på en konference.

Herhjemme har den danske nationalbank været yderst tilbageholdende, når det gælder en eventuel digital krone.

EU-tilsyn vil se nærmere på Facebook-briller

I sidste uge introducerede Facebook et samarbejde med brille-firmaet Ray-Ban. De to selskaber vil lancere såkaldte ’smart briller’ der som de hedengangne Google Glasses skal kunne tage billeder og svare på telefonopkald.

Det har nu fået det italienske datatilsyn til at bede Facebook om at svare på, hvordan man vil leve op til GDPR med det nye produkt.

Det skriver Reuters.

Facebook har sit europæiske hovedkvarter i Irland og derfor har de italienske myndigheder bedst sine irske kolleger om at se nærmere på sagen.

Salesforce vil hjælpe medarbejdere med at flytte fra Texas

Topchef i Salesforce Mark Beniorff har gjort det klart i et tweet, at selskabet er klar til at hjælpe medarbejdere, der vil flytte ud af delstaten Texas.

Meldingen kommer efter at den amerikanske delstat har indført en række stramninger i abortlovgivningen. Derfor er Salesforce klar til at hjælpe medarbejdere, der ikke længere vil bo i Texas.

Det skriver The Verge.

”Ohana hvis du ønsker at flytte vil vi hjælpe dig ud af Texas. Dit valg ❤️,” skriver topchefen på Twitter. Ordet ohana bliver ofte brugt som en oversættelse af ’familie’ på hawaiiansk.

Tweetet kommer efter at Mark Beniorff angiveligt skulle have sendt en besked ud til Salesforces medarbejdere på Slack.