Artikel top billede

Bog: Bruger du dine 4.000 uger fornuftigt?

I den nye bog Four Thousand Weeks: Time and How to Use It opfordrer forfatteren os til at få det bedste ud af det faktum, at vi – uanset hvor meget vi måtte prøve – aldrig bliver i stand til at nå eller optimere alt her i livet.

4.000 uger er i runde tal så længe en gennemsnitlig person i den moderne vestlige verden har på sin vej fra vugge til krukke.

Men en stor del af tiden har vi reelt ikke selv kontrol over. Og meget af den resterende tid bruger vi på at bekymre os om, hvorvidt vi nu også har valgt præcis den partner eller det job, vi bliver allermest lykkelige af.

Vi bruger, kort sagt, kostbar tid på at bekymre os over, om vi bruger tiden rigtigt. Det er ikke specielt frugtbart, men til gengæld er det emnet for den nye bog Four Thousand Weeks: Time and How to Use It.

Her lægger forfatter Oliver Burkeman blandt andet ud med at konstatere, at selv om han og mange andre ambitiøse mennesker bruger årevis på at styre og optimere tid og opgaver, så når man bare aldrig rigtig i mål.

For des flere mails og opgaver, vi håndterer perfekt og effektivt, des flere kommer der bare væltende. Og er det virkelig sådan, man gerne vil bruge sin stærkt begrænsede levetid?

Derfor er en af de centrale pointer i Four Thousand Weeks: Time and How to Use It, at man løbende bør konfrontere sig selv med det faktum, at ens personlige tid er en stærkt begrænset størrelse.

Det er umuligt at nå eller optimere alt. Og des flere valg, vi stilles overfor, des vigtigere er det at prioritere det, man gerne vil nå.

Ligeledes melder forfatteren sig i det hastigt voksende antal stemmer, der er stærkt kritiske overfor sociale medier.

For selv om det er galt nok, at vi bruger (eller spilder!) enorme mængder tid på Facebook & Co., så er forbruget ikke kun begrænset til den tid, vi direkte bruger foran skærmen.

Et sted i bogen konstaterer forfatteren eksempelvis, at han i sin tid tænkte meget over, hvordan han skulle formulere helt perfekte Tweets, der rammende beskrev sin spæde søns nuttede opførsel. Endda i en grad, at han tit ikke var nærværende, når han faktisk var sammen med drengen.

I stedet foreslår han, at vi bliver bedre til reelt at bruge fritiden meningsfuldt. Enten sammen med familie og venner eller på at kaste sig over en hobby, man finder glæde og mening ved. Og det lyder jo egentlig meget fornuftigt.

Hør interview med forfatteren her eller læs mere på hans læs mere på hans hjemmeside.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Studentermedhjælper til Toldområdet i stor IT-styrelse

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere