Artikel top billede

Foredrag: Dødelige dueller, nødhjælp i krig, modstandsgrupper og fadøl

Krigsmuseets arrangementsrække Fad & Foredrag er startet igen, og det tegner til at blive en bloddryppende omgang.

Skal man absolut kaste dig ud i en dødelig duel på kårde eller pistol – hvilket generelt er en småfarlig hobby – kan det ikke anbefales at indtage noget stærkere end cola eller kærnemælk.

Men derfor kan man jo drikke en fadbamse og samtidig høre om, hvordan duel på liv og ære i forne tider kunne være en moralsk nødvendighed.

Corona lukkede ned for Krigsmuseets populære arrangementsserie Fad & Foredrag, men nu starter foredragene igen, og der er tre styk tilbage af de planlagte arrangementer hen over efteråret.

Den 28. oktober kan man høre om, hvordan der i 1700-tallets danske officerskorps herskede så strenge, mandlige æreskoder, at officererne havde pligt til at forsvare deres egen og hærens moralske kvaliteter.

Det var bl.a. sådan, den unge Peter Wessel Tordenskiold (billedet ovenfor) kom af dage. Hans skænderi med en svensk oberst endte med en duel på kårde, som søhelten altså ikke overlevede.

Senere på året kan man høre, hvordan det er at yde en humanitær indsats i en krigszone. Både i almindelighed og specifikt om, hvordan frivillige fra Læger uden grænser oplevede bombardementet af et hospital i Afghanistan, der kostede talrige patienter, medarbejdere og pårørende livet.

Sidst på året er der foredrag om modstandsgruppen Holger Danske, der stod for mere end 150 af de ca. 400 likvideringer, danske modstandsgrupper stod for under besættelsen.

Læs mere og køb billetter på museets hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere