Artikel top billede

Foredrag: Dødelige dueller, nødhjælp i krig, modstandsgrupper og fadøl

Krigsmuseets arrangementsrække Fad & Foredrag er startet igen, og det tegner til at blive en bloddryppende omgang.

Skal man absolut kaste dig ud i en dødelig duel på kårde eller pistol – hvilket generelt er en småfarlig hobby – kan det ikke anbefales at indtage noget stærkere end cola eller kærnemælk.

Men derfor kan man jo drikke en fadbamse og samtidig høre om, hvordan duel på liv og ære i forne tider kunne være en moralsk nødvendighed.

Corona lukkede ned for Krigsmuseets populære arrangementsserie Fad & Foredrag, men nu starter foredragene igen, og der er tre styk tilbage af de planlagte arrangementer hen over efteråret.

Den 28. oktober kan man høre om, hvordan der i 1700-tallets danske officerskorps herskede så strenge, mandlige æreskoder, at officererne havde pligt til at forsvare deres egen og hærens moralske kvaliteter.

Det var bl.a. sådan, den unge Peter Wessel Tordenskiold (billedet ovenfor) kom af dage. Hans skænderi med en svensk oberst endte med en duel på kårde, som søhelten altså ikke overlevede.

Senere på året kan man høre, hvordan det er at yde en humanitær indsats i en krigszone. Både i almindelighed og specifikt om, hvordan frivillige fra Læger uden grænser oplevede bombardementet af et hospital i Afghanistan, der kostede talrige patienter, medarbejdere og pårørende livet.

Sidst på året er der foredrag om modstandsgruppen Holger Danske, der stod for mere end 150 af de ca. 400 likvideringer, danske modstandsgrupper stod for under besættelsen.

Læs mere og køb billetter på museets hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere