Artikel top billede

Foredrag: Dødelige dueller, nødhjælp i krig, modstandsgrupper og fadøl

Krigsmuseets arrangementsrække Fad & Foredrag er startet igen, og det tegner til at blive en bloddryppende omgang.

Skal man absolut kaste dig ud i en dødelig duel på kårde eller pistol – hvilket generelt er en småfarlig hobby – kan det ikke anbefales at indtage noget stærkere end cola eller kærnemælk.

Men derfor kan man jo drikke en fadbamse og samtidig høre om, hvordan duel på liv og ære i forne tider kunne være en moralsk nødvendighed.

Corona lukkede ned for Krigsmuseets populære arrangementsserie Fad & Foredrag, men nu starter foredragene igen, og der er tre styk tilbage af de planlagte arrangementer hen over efteråret.

Den 28. oktober kan man høre om, hvordan der i 1700-tallets danske officerskorps herskede så strenge, mandlige æreskoder, at officererne havde pligt til at forsvare deres egen og hærens moralske kvaliteter.

Det var bl.a. sådan, den unge Peter Wessel Tordenskiold (billedet ovenfor) kom af dage. Hans skænderi med en svensk oberst endte med en duel på kårde, som søhelten altså ikke overlevede.

Senere på året kan man høre, hvordan det er at yde en humanitær indsats i en krigszone. Både i almindelighed og specifikt om, hvordan frivillige fra Læger uden grænser oplevede bombardementet af et hospital i Afghanistan, der kostede talrige patienter, medarbejdere og pårørende livet.

Sidst på året er der foredrag om modstandsgruppen Holger Danske, der stod for mere end 150 af de ca. 400 likvideringer, danske modstandsgrupper stod for under besættelsen.

Læs mere og køb billetter på museets hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere