Artikel top billede

Kinesiske Xiaomi efter spionage-beskyldninger fra Litauens efterretningsstjeneste: Vi censurerer og overvåger overhovedet ikke telefoner

Den kinesiske smartphone-producent Xiaomi afviser blankt det litauiske forsvarsministerium, der hævder at kunne dokumentere, at Xiaomi har udstyret sine telefoner med censurerende funktioner.

Løgn og latin.

Sådan lyder meldingen fra den kinesiske smartphone-producent Xiaomi om de beskyldninger, som det litauiske forsvarsministerium onsdag rettede mod selskabet.

Det litauiske Center for Cybersikkerhed oplyser nemlig, at det har fundet skjulte funktioner i Xiaomis smartphones, der blandt andet skal overvåge og fjerne bestemte vendinger, som den kinesiske regering ikke bryder sig om.

Men det er lodret løgn, lyder det fra Xiaomi i en meddelelse sendt til Reuters.

“Xiaomi har aldrig og vil aldrig begrænse eller blokere for brugernes personlige anvendelse af vores smartphones - herunder søgninger, opkaldt, webbrowsning eller anvendelse af tredjeparts kommunikations software,” lyder det fra det kinesiske selskab.

“Xiaomi censurerer ikke kommunikation til eller fra vores brugere.”

Det kinesiske selskab meddeler desuden at det ‘helt og holdent respekterer og beskytter alle brugernes juridiske rettigheder’ og at selskabet overholder alle regler og betingelser i GDPR.

Selskabet har ikke medsendt dokumentation for afvisningerne.