Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Indisk stat lukker ned for internettet for at forhindre prøve-snyd: Millioner af mennesker ramt

Den indiske delstat Rajasthan lukkede i weekenden for internettet for 8,5 millioner borgere for at forhindre, at der blev snydt til stor prøve.

Det er velkendt, at man kan anvende internettets nemme tilgang til informationer til at snyde til eksaminer.

Det har den indiske delstat Rajasthan imidlertid fundet en løsning på: Luk for internettet.

Den løsning benyttede delstaten - der ligger i det nordvestlige Indien ind mod Pakistan - sig af i weekenden i forbindelse med afvikling af en stor eksamen, som man skal tage, hvis man vil have ansættelse som skolelærer.

Denne eksamen hedder REET ]Rajasthan Eligibility Exam for Teachers], og der er typisk op mod halvanden millioner deltagere i den folkerige delstat, som ønsker at få adgang til en af de 40.000 lærerjob.

Ifølge The Register udløste nedlukningen af internettet til udbredt kaos i Rajasthan, hvor omkring 8,5 millioner indere mistede deres internet-forbindelse fra klokken 06:00 til 18:00.

Næsten alle internet-forbindelser i Indien er via mobiltelefoner og lignende, og nedlukningen gjaldt således ikke kablede internet-forbindelser.

Ifølge The Register blev der på mobilnettet lukket for internet-tjenester, messenger-apps og social media.

Nedlukningen har medført mange protester - blandt andet med henvisning til, at virksomheder har tabt omsætning, ligesom sundhedssystemet - som er midt i corona-pandemi - uddannelses-sektoren og andre mærker alvorlige negative konsekvenser, når de ikke kan komme på internettet.