Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

USA klar med 12,3 milliarder kroner til teleselskaber, der vil smide kinesisk netværks-udstyr i skraldespanden

USA åbner for kæmpepulje, som amerikanske teleselskaber kan søge, hvis de vil smide udstyr fra kinesiske selskaber som Huawei og ZTE i skraldespanden.

Smid det hele i skraldespanden og køb nyt grej for penge fra statskassen.

Sådan lyder budskabet fra den amerikanske regering til de amerikanske teleselskaber, der fortsat anvender netværks-udstyr fra kinesiske udstyrs-producenter som Huawei og ZTE, som USA har erklæret for at være trusler mod den nationale sikkerhed.

Til formålet er den amerikanske statskasse på vej til at åbne for en kæmpepulje bestående af 1,9 milliarder dollar - omkring 12,3 milliarder kroner.

Puljen åbner formelt imorgen, 29. oktober, og lukker for ansøgninger 14. januar 2022.

Kun teleselskaber med færre end 10 millioner kunder kan søge om tilskud til udskiftning af det vigtige udstyr.

Det amerikanske finanstilsyn, FCC, udråbte i fjor Huawei, ZTE og flere andre kinesiske virksomheder til at være trusler mod den nationale sikkerhed.

Ikke mindst Huawei og ZTE har i USA - som det har været tilfældet i mange lande - været blandt de allerstørste leverandør af teknologi og udstyr til de forskellige mobil- og telenetværk.

Forbuddet gælder også kinesiske leverandører som Hytera Communications Corp, Hangzhou Hikvision Digital Technology og Zhejiang Dahua Technology Co.

I december i fjor besluttede den amerikanske kongres at pumpe 12 milliarder kroner ind i udskiftningen.