Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Kryptovaluta-ekspert risikerer fængselsstraf efter præsentation i Nordkorea / Store sikkerhedsproblemer i cloud-infrastruktur / Facebook sætter Instagram til børn på pause

Kryptovaluta-ekspert risikerer fængselsstraf efter præsentation i Nordkorea. Anders Holch Povlsen-investering brager afsted. Store sikkerhedsproblemer i cloud-infrastruktur. Cbarin lander aftale med Arbejdstilsynet. Amazon lancerer smart termostat. Facebook sætter Instagram til børn på pause.

Godmorgen, buongiorno og guten morgen - her kommer din morgen-briefing på denne onsdag.

I dag er overflyvningen af de hurtige it-nyheder serveret af Alexander Haslund.

Vamos.

Kryptovaluta-ekspert risikerer fængselsstraf efter præsentation i Nordkorea

Kryptovalutaekspert, Virgil Griffith, der tidligere har været tilknyttet Ethereum Foundation og har en PhD fra California Institute of Technology, har i en amerikansk retssal tilstået at have hjulpet Nordkorea med at undgå sanktioner og hvidvaskning.

Det skriver BBC.

Tilståelsen kommer på baggrund af en præsentation om blockchain og kryptovalua, han gav i Pyongyang, Nordkorea, foran 100 deltagere med indhold, der var godkendt af styret.

Forud havde de amerikanske myndigheder afvist hans ansøgning om at rejse til Nordkorea.

Syv måneder efter præsentationen blev han anholdt i Los Angeles og har nu erkendt sig skyldig i blandt andet at have ydet teknisk rådgivning om brugen af kryptovaluta og blockchain til at undgå internationale sanktioner og til hvidvaskning af penge.

En amerikanske advokat sagde i forbindelse med sagen, at Griffith var gået med til at hjælpe "en af ​​vores nations farligste udenlandske modstandere, Nordkorea."

Strafferammen er helt op til 20 år, men tilståelsen vil kunne sænke strafferammen til maksimum seks et halvt år. Der falder først dom i sagen til januar.

Anders Holch Povlsen-investering brager afsted

Bestseller-ejer og rigmand Anders Holch Povlsen må være godt tilfreds med sin investering i den tyske onlinemodebutik About You, som han ejer 20 procent af.

Det tyske selskab opjusterer ifølge Børsen sine forventninger til salget markant. Det sker efter et først halvår, hvor selskabet har hævet omsætningen med mellem 58 til 60 procent til samlet cirka seks milliarder kroner.

Samlet har Anders Holch Povlsen aktier i About You til en værdi af omkring 6,5 milliarder kroner.

Anders Holch Povlsen har investeret tungt i modebranchen. Udover Bestseller-koncernen har han milliardinvesteringer i blandt andet Zalando med base i Tyskland og britiske Asos.

Store sikkerhedsproblemer i cloud-infrastruktur

Imens cloud-tjenesterne generelt har et højt sikkerhedsniveau, halter det gevaldigt med "forsyningskæden" til og fra clouden.

Det viser den seneste rapport fra Unit 42 Threat Report fra Palo Alto Networks.

Unit 42 opdagede blandt andet, at 63 procent af tredjepart kode-skabeloner benyttes til at opbygge cloud-infrastruktur indeholdt usikre opsætninger og indstillinger.

Desuden havde 96 procent af tredjepart-containerapplikationer i cloud-infrastruktur velkendte sårbarheder.

Med et sådant risikoniveau kan en it-kriminel let få adgang til følsomme data i skyen og endda overtage kontrollen over organisationens softwareudviklingsmiljø, lyder det.

Cbrain lander aftale med Arbejdstilsynet

Cbrain har indgået en aftale med Arbejdstilsynet om at levere selskabets F2-løsning.

F2-løsningen vil blive konfigureret og indgå som led i et større systemkompleks, som blandt andet skal understøtte inspektion af arbejdspladser, meddeler Cbrain i en meddelelse til Fondsbørsen.

"cBrain glæder sig over aftalen, som underbygger, at stadig flere myndigheder begynder at anvende standardsoftware," skriver selskabet.

Ifølge Cbrain bruger 75 myndigheder i dag F2.

Amazon lancerer smart termostat

Amazon er klar med en ny smart termostat.

Og i stedet for at skulle hen og skrue på termostaten, som mange måske er vant til, er der faktisk her slet ikke behov for at gøre andet end at åbne døren til sit hjem.

Ifølge Amazon, skriver The Verge, vil termostaten nemlig helt af selv justere indeklimaet, når den opfanger, at du er kommet hjem.

Det sker blandt andet på baggrund af en dyb sammenkobling med Amazons AI-assistent Alexa, lyder det.

Prisen for at forudbestille den smarte ting koster cirka 380 kroner.

Facebook sætter Instagram til børn på pause

Facebooks planer om at bygge et Instagram rettet mod børn har vakt meget kritik. Nu sætter selskabet selv idéen på pause.

Det skriver CNBC.

Facebook vil nu genoverveje projektet, der var ment som en app til børn mellem 10 og 12 år.

"Selvom vi mener, at opbygning af 'Instagram Kids' er det rigtige at gøre, vil Instagram og dets moderselskab Facebook revurdere projektet på et senere tidspunkt. I mellemtiden vil Instagram fortsat fokusere på teenagers sikkerhed og udvide forældrestyring for teenagere," lyder det fra Facebook i en erklæring.