Artikel top billede

(Foto: Dansk Industri)

Nyt forslag vil åbne for sluserne til it-uddannelserne: Alle kvalificerede ansøgere skal have adgang

Har du kvalifikationerne, så skal du ogå have adgang til en it-uddannelse. Det er blot et ud af 46 helt nye forslag fra Regeringens Digitaliseringspartnerskab,.

Alle ansøgere kvalificerede ansøgere skal have adgang til de danske it-uddannelser.

Det er blot et ud af 46 forslag fra regeringens Digitaliseringspartnerskab, som nu bliver hilst velkomment af erhvervsorganisationen Dansk Industri, der selv har været en del af partnerskabet.

”Vi skal have gjort noget ved den akutte mangel på kvalificeret arbejdskraft, der i dag er den væsentligste hæmsko for virksomhedernes vækst. Partnerskabet kommer blandt andet med forslag om, at alle kvalificerede ansøgere skal have plads på it-uddannelserne, at vi får løftet efteruddannelserne, og vi skal have flere it-lærlinge ud i virksomhederne,” siger Lars Sandahl Sørensen, direktør for Dansk Industri.

De 46 forslag skal ved hjælp af digitale tiltag bidrage til at hjælpe den grønne omstilling på vej, sikre en bedre sundhedssektor og gøre erhvervslivet mere digitalt, lyder det fra Dansk Industri.

Skal bygge videre på læringer fra pandemien

Dansk Industri påpeger blandt andet, at det høje digitaliseringsniveau i Danmark har betydet, at vi har været hurtigere udnytte alt fra video-møder til robotteknologi under pandemien.

Og det momentum ønsker erhvervsorganisationen at bygge videre på.

“Det er et window of opportunity. De kommende generationer vil bebrejde os, hvis ikke vi griber de muligheder, vi har nu – både når det gælder teknologi og digitalisering. Vi må ikke lade den mulighed gå forbi os. Vi skal bruge teknologien bedre og i større omfang,” siger Lars Sandahl Sørensen.

Lars Sandahl Sørensen ser eksempelvis et stort uudnyttet potentiale i øget data i sundhedssektoren og i den grønne omstilling.

Derudover har Dansk Industri et helt konkret foreslag til en ny tjeneste ved navn Min Virksomhed, der skal give danske virksomheder lettere adgang til at kommunikere med den offentlige sektor.

”Virksomhederne er pålagt at komme med et hav af rapporteringer og indberetninger til alle mulige offentlige myndigheder. Vi skal bruge digitalisering til at fjerne bøvlet og de tunge administrative processer, som dræber virkelysten,” oplyser Lars Sandahl Sørensen ifølge pressemeddelelsen.