Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dating.dk idømt bøde på 50.000 kroner for fup / Ny ejer tilfører Glostrup-selskabet Cryptera kapital / Øget hjemmearbejde rammer it-sikkerheden

Dating.dk idømt bøde på 50.000 kroner for fup. Ny ejer tilfører Glostrup-selskabet Cryptera kapital. Øget hjemmearbejde rammer it-sikkerheden. Cleaurhaus vil ‘indtage hele Europa’. GN Hearing nedjusterer - aktien dykker.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing, som denne morgen er sammensat af Dan Jensen.

Dating.dk idømt bøde på 50.000 kroner for fup

Dating.dk skal betale 50.000 kroner i bøde for at have fuppet sine brugere.

Vestre Landsret har idømt selskabet bøden for “have vildledt om prisen og bindingsperioden for et datingabonnement,” som det hedder.

Dating.dk blev i 2018 meldt til politiet af Forbrugerombudsmanden, efter selskabet havde reklameret med, at man kunne tegne en såkaldt +PlusProfil for en krone - men uden at gøre opmærksom på, at man faktisk tegnede et løbende betalingsabonnement til minimum 299 kroner.

Vestre Landsret har dog givet rabat i forhold til den tidligere dom i Byretten i Viborg. Her blev Dating.dk tildelt en bøde på 100.000 kroner.

Ny ejer tilfører Glostrup-selskabet Cryptera kapital

Investeringsselskabet Chrispa overtager en del af det københavnske it-sikkerhedsselskab Cryptera, som beskæftiger omkring 50 medarbejdere.

Frasalget af en del af virksomheden sker ikke mindst for at trække kapital ind, som skal investeres i en vækstplan, som Cryptera har vedtaget.

”Vi har igennem de seneste 18 måneder arbejdet intensivt med at skabe den rigtige ramme for at kunne videreudvikle og understøtte en meget stærk pallette af sikkerhedsløsninger, der effektivt kan løse udfordringerne og skabe tryghed indenfor en stadig mere digitaliseret verden. Tilførslen af kapital og kompetencer fra Chrispa og et rigtig flot tilsagn fra Innovationsfonden, giver os nu muligheden for endnu hurtigere, at kunne forfølge vores strategi,” lyder det fra bestyrelsesformand Nils Smith, der sammen med blandt andre direktør Brian Schleisner overtog selskabet i 2020.

Selskaberne oplyser ikke, hvor stor en andel af Cryptera, Chrispa har købet.

Øget hjemmearbejde rammer it-sikkerheden

85 procent af de virksomheder, hvis ansatte primært arbejder hjemmefra, har oplevet sikkerhedsbrud, mens det for ansatte, der arbejder på kontor, kun drejer sig om 65 procent, viser en global rundspørge, som it-sikkerhedsselskabet Barracuda har foretaget.

“Når medarbejderne tager arbejdet med hjem, øges risikoen for sikkerhedsbrud. Især fordi stort set alle - 97 procent - samtidig deler internetforbindelse med andre i husstanden, når de logger ind fra arbejdscomputere eller andre devices,” lyder det fra selskabet.

Cleaurhaus vil ‘indtage hele Europa’

Betalingsselskaberne Clearhaus og Quickpay vil under nyt ejerskab under tyske Unzer sigte efter kæmpeudrulning i Europa, fortæller Clearhaus-stifter og -direktør Claus Methmann Christensen til Børsen.

“Hvis vi for alvor skal gøre en forskel i hele Europa, så skal vi have kapital i ryggen. Det får vi nu, ved at Unzer køber os, fordi de har verdens næststørste kapitalfond KKR og Co. ombord. Det gør os i stand til at vokse endnu mere,” siger han til avisen.

Unzer sigter med overtagelsen af Clearhaus og Quickpay til en af Europas fem største betalings-selskaber.

Quickpay-stifter Thomas Jensen fortalte fornylig om handlen - der blev underskrevet i januar - til Computerworld.

Det kan du læse mere om her: QuickPay blev solgt for trecifret millionbeløb, men pengene har aldrig været drivkraften: "Jeg er blevet absurd rig nu. I dag kan jeg købe et fly, hvis det er det, som jeg ønsker"

GN Hearing nedjusterer - aktien dykker

Gn Hearing nedjusterer sine vækstplaner fra det tidligere mål til en vækst på 25 procent i år til nu 16 procent.

Selskabet har udskiftet direktøren for forskning og udvikling og udskudt to produktlanceringer til næste år.

Til Finans siger direktør Gitte Pugholm Aabo, at det er et ‘midlertidigt setback.’

“Vi har igangsat en transformation af R&D med det mål at blive endnu bedre, øge vores effektivitet, have fortsat høj fokus på kvalitet og endnu højere forudsigelighed i tidslinjen for vores udviklingsprojekter,” siger hun til avisen.

Udmeldingen fra selskabet fik tirsdag aktien til at dykke med fem procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere