Artikel top billede

Den store streamingtjeneste Twitch ramt af hackerangreb: Indtjening og sikkerhedsinformationer afsløret

Streamingplatformen Twitch blev onsdag ramt af et hackerangreb, der har afsløret dybt fortrolige informationer. Blandt andet hvor meget de største brugere på platformen tjener gennem deres streamingkanaler.

Onsdag blev den gigantiske streamingplatform Twitch ramt af et omfattende hackerangreb, der har afsløret en række fortrolige oplysninger om platformen.

Det skriver Wall Street Journal, der antyder at der kan være flere læk på vej efter hackeren navngav datalækket "del et."

Twitch er særligt populær blandt unge computerspillere, der bruge streamingplatformen til at dele optagelser af deres spil med andre. Platformen er ejet af online-giganten Amazon.

Datalækket er blevet delt på forummet 4Chan, hvor hackeren bag angrebet blandt andet har afsløret, hvor meget de 10.000 mest populære streamingbrugere på platformen tjener gennem Twitch.

"Deres fællesskab er en ulækker giftig sump, der udruger mere splittelse og konkurrence i onlinestreaming-verdenen. Vi har totalt pwned (slang for hacket, red.) dem. Find ud af, hvor meget din yndlingsstreamer virkeligt tjener," skrev den annonyme hacker på 4Chan da informationerne blev lækket.

Amazon købte i 2014 den populære streamingtjeneste for 970 millioner dollar. Det svarer til svimlende 6,2 milliarder danske kroner.

Ifølge Wall Street Journal tyder det på, at indtjeningen for de bedst betalte streamere stemmer overens med andre kilder.

De lækkede data viser, at de Twitch-brugere med den største indtjening får, hvad avisen betegner som "et sekscifret beløb." Omregnet til danske kroner betyder det, at beløbet ligger over 500.000 danske kroner.

#DoBetterTwitch

Foruden informationer om de mest kendte brugere af platformen har hackeren også lækket Twitchs kildekode og en række sikkerhedsværktøjer.

Sammenholdt med beskeden efterladt på 4Chan tyder det på, at hackeren var ude på at ramme selskabet bag platformen. Flere steder er hashtagget #DoBetterTwitch også begyndt at sprede sig blandt brugerne, der er utilfredse med lækket.

Twitch er en kæmpe platform for computerespillere i hele verden. På et hvilket som helst tidspunkt i løbet af døgnet har Twitch 2,5 millioner seere.