Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Norlys overtager hele Verdos fibernet i Randers og Hobro / Danske håndbold-landshold skal ‘sætte mentale data i spil’ med KMD-system / Lunar ‘udfordrer svensk betalingskæmpe’

Norlys overtager hele Verdos fibernet i Randers og Hobro. Danske håndbold-landshold skal ‘sætte mentale data i spil’ med KMD-system. Lunar ‘udfordrer svensk betalingskæmpe’. Intel dropper alle planer om kæmpefabrik i Storbritannien. Samsung har bedste kvartal i tre år efter stigende chippriser.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld, der i dag er sammensat og skrevet af Dan Jensen.

Norlys overtager hele Verdos fibernet i Randers og Hobro

Norlys bliver eneejer af fiberselskabet Verdo Tele, der ejer fibernet i Randers og Hobro, som når ud til omkring 26.000 husstande.

Norlys har hidtil ejet en fjerdedel af Verdo Tele, og overtager altså nu dermed de resterende 75 procent af selskabet.

De to selskaber er allerede fælles om driften af selskabet. Det er således Norlys-selskabet Stofa, der allerede i dag håndterer kontakten til fibernet-kunderne i området.

Verdos bestyrelsesformand, Torben Høegh Bonde, siger, at det er ‘et godt tidspunkt’ at fremtidssikre fibernettet på ved at sælge til Norlys.

Du kan læse hele meddelelsen om handelen her.

Danske håndbold-landshold skal ‘sætte mentale data i spil’ med KMD-system

De danske håndbold-landshold skal med en AI-løsning fra KMD ‘sætte mentale data i spil,’ meddeler KMD.

Det skal ske ved via systemet at koble ‘mentale parametre hos spillerne med fysiske præstationer på banen,’ som det hedder.

Det betyder, at der skal opbygges personligheds-profiler på hver enkelt spiller, som så skal håndteres af AI-systemet og anvendes til input til forbedringer, som kan anvendes aktivt i udvikling og træning.

“KMD's værktøj, KMD People Success, hjælper træneren med holdets samspil og præstationer som helhed. Træneren vil nemlig få et visuelt overblik over holdets forskellige profiler og dermed indsigt i, hvilke styrker og svagheder, der kendetegner holdets dynamik. I det daglige arbejde kan indsigterne bruges til at understøtte eller udfordre trænerens arbejde med holdet,” meddeler KMD.

Lunar ‘udfordrer svensk betalingskæmpe’

Den danske betalingsapp Luna ‘udfordrer den svenske betalingskæmpe’ Klarna, skriver Børsen.

Det sker med lanceringen at sit betalingssystem til onlinekøb, Lunar Checkout, som skal udfordre svenske Klarnas eksisterende løsning, der ifølge avisen er dyrere end Lunar-løsningen.

“Vi er ligesom Klarna en hybrid mellem bank og betalinger, og Klarna er dem, man skal slå i Sverige. Når man er i betalinger, så kommer man til at møde dem alle steder, som den mastodont de er,” siger Lunar-direktør og stifter Ken Willum Klausen til avisen.

Klarna er tilstede i 18 lande, mens Lunar alene ‘vil udfordre’ selskabet på det svenske marked.

Intel dropper alle planer om kæmpefabrik i Storbritannien

Intel dropper alle planer om at anlægge en chipfabrik i Storbritannien, efter landet har meldt sig ud af EU.

Intel arbejder med planer om at opføre mindst to af sine enorme og stærkt avancerede chip-fabrikker i Europa.

Selskabet regner med at investere op mod 80 milliarder euro i projeket og er allerede blevet præsenteret for 70 forslag til lokationer i 10 lande.

Intel-topchef Pat Gelsinger siger til Bloomberg, at Intel ville have overvejet Storbritannien’ før landet meldte sig ud af EU.

“Men i dag kigger vi alene på EU-lande og på at få støtte fra EU,” siger han.

EU har tidligere besluttet, at man med alle midler vil hjælpe chip-producenter med at etablere sig i EU med henblik på at frigøre sig fra afhængigheden af de amerikanske og asiatiske chip-producenter.

Samsung har bedste kvartal i tre år efter stigende chippriser

De stigende chippriser har været gode for sydkoreanske Samsung, der lander sit bedste kvartals-resultat i tre år.

Driftsindtjeningen er steget med 28 procent sammenlignet med det tilsvarende kvartal i fjor, mens bundlinien vokser med 26 procent til 15,8 billioner won.

Det svarer til omkring 87 milliarder kroner for kvartalet.

Samsung peger på, at den massive stigning skyldes de stigende markedspriser på chip, som har haft positivt effekt på store dele af forretningen.

Regnskabet viser da også, at chipforretningen står for omkring halvdelen af Samsungs samlede driftstindtjening i kvartalet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere