Artikel top billede

Steelseries-stifter Jacob Wolff-Petersen bliver milliardær på salg til GN Audio: Henter mindst 1,2 milliarder kroner ind på salget

Den i dag 48-årige grundlægger af gamerudstyrs-selskabet Steelseries, gamer-entusiasten Jacob Wolff-Petersen, bliver milliardær på salget af Steelseries til Gn Audio.

Den danske gamer-entusiast Jacob Wolff-Petersen bliver milliardær på kapitalfonden Axcels salg af gamerudstyrs-producenten Steelseries til GN Audio.

Gamer-selskabet blev i 2001 grundlagt af den i dag 48-årige Jacob Wolff-Petersen, og han ejer i dag fortsat via sit holdingselskab mindst 15 procent af selskabet, skriver Finans.

Axcel meddelte tidligere på ugen, at GN Audi køber Steelseries for otte milliarder kroner.

Med sin ejerandel på mellem 15 procent og 20 procent betyder det altså, at Jacob Wolff-Petersen via sit holdingsselskab WPC får mindst 1,2 milliarder kroner ud af salget.

Ideen til selskabet var behovsdrevet, da Jacob Wolff-Petersen selv er ivrig gamer, skriver Finans.

Første produkt var en glas-musemåtte ved navn Icemat til de seriøse gamere, som dengang udgjorde et relativt lille marked.

Ifølge Finans havde Steelseries 19 medarbejdere i 2007. Her kom den tidligere Motorola-mand Bruce Hawyer ind som ny CEO, mens Jacob Wolff-Petersen fokuserede på produkter og kontakt til gamer-miljøet.

I de kommedne otte år eksploderede omsætningen fra 52 millioner kroner til mere end 700 millioner kroner.

Jacob Wolff-Petersen trådte ud af den daglige drift i 2014, men har siden fungeret som seniorrådgiver.

Han er i øvrigt ibarndomsven med andre it-iværksættere med stor succes - nemlig Morten Lund (blev rig på blandt andet Skype og Tradeshift) og Jimmy Maymann (blev rig på Goviral).